Nyheter och tips

Free Comic Book Day 2015

onsdag 29 april, kl 23:55 av 1 kommentar

STK666506Lördag den 2 maj är det dags för det som i staterna kallas Free Comic Book Day då de amerikanska serieförlagen under en dag erbjuder sina läsare en uppsjö av gratistidningar och seriebutikerna slår på stort med mycket kringarrangemang. Vill man njuta av detta festliga spektakel i Sverige så är det Stockholm som gäller där Serieteket tillsammans med Hög av serier arrangerar den svenska motsvarigheten i Serietekets lokaler i Kulturhuset och är man inte nöjd med detta så kan man även besöka diverse seriebutiker i kungliga huvudstaden såsom Comics Heaven och Staffars serier.

STK664578Runt 50 olika gratistidningar publiceras av de olika amerikanska serieförlagen och jag tänkte tipsa om fem stycken som är intressanta i mina ögon.

FCBD 2015 Dark Circle Comics #1

Ta en titt på Dark Circle Comics nya versioner av gamla hjältar ur Archie Comics arkiv. Här får du bland annat en smygtitt på The Fox och Black Hood och vem är egentligen den nya kvinnliga Shield?

FCBD 2015 Dark Horse Fight Club The Goon The Strain

I slutet på maj kickar fortsättningen på filmen Fight Club igång i serieform, författad av Chuck Palahniuk och tecknad av Cameron Stewart, och allt börjar här. Eric Powell och Guillermo del Toro bjuder också på nya episoder med The Goon respektive The Strain.

FCBD 2015 DC Comics Divergence

Efter Convergence kommer Divergence och i det här numret får du en smygtitt på den nye Batman av Scott Snyder och Greg Capullo, följetongen Darkseid War i Justice League samt Gene Luen Yangs nya version av Superman tecknad av John Romita Jr.

STK666876FCBD 2015 Secret Wars #0

Säg farväl till Marvels universum som du känner till det när Jonathan Hickman och Paul Renaud presenterar starten på supereventet Secret Wars. Resterna av en hiskelig massa alternativa universum kämpar för sin överlevnad i Battleworld och vem som kommer att segra återstår att se.

FCBD 2015 Valiant 25th Anniversary Special

Valiant firar 25 år med ett spektakulärt nummer fyllt med förlagets alla fantastiska superhjältar. The Valiant, Bloodshot, X-O Manowar, Ninjak och många fler av härliga serieskapare som till exempel Jeff Lemire och Butch Guice.

Kommentarer

 1. Anders L says:

  Angående Hög av seriers firande av FCBD 2015: Länken ovan leder dessvärre till ett gammalt evenemang… I år är både Anton och Freddie i New York. Undertecknad dras med sviterna av en hård förkylning och måste kureras inför Stockholms internationella seriefestival som går av stapeln nästa vecka. Lyckligtvis har vår vän Tomas Antila åtagit sig att representera HaS på Serieteket. Det blir ett enklare arrangemang enligt följande:
  * Alla som dyker upp får en FCBD-tidning helt gratis!!! Så långt lagret räcker.
  * Är man sugen på fler tidningar får man köpa något ur vår femkronorslåda:
  1 tidning för fem kronor lika med en FCBD-tidning på köpet osv…
  Detta för att så många som möjligt ska få glädjas åt gratis tidningar. Välkomna till Serieteket mellan 11-17 imorgon!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...