Nyheter och tips

Stockholms internationella seriefestival 2015

torsdag 7 maj, kl 16:25 av 3 kommentarer
Festivalbild av Lina Neidestam.

Festivalbild av Lina Neidestam.

Oj, oj, oj! Jag har tänkt skriva om detta under lång tid nu men det faktum att jag dragits med en efterhängsen förkylning i drygt tre veckor har saktat ner mitt tempo avsevärt. Så plötsligt är det bara en dag kvar till årets största seriehändelse i Sverige. Stockholms internationella seriefestival sparkar igång imorgon med satellitevenemang på Thielska Galleriet i Stockholm kl. 15–18 där Steffen Kverneland ställer ut och berättar om sin prisbelönt bok Munch.  Om sanningen ska fram så har det faktiskt hänt saker hela veckan, du hittar hela listan här. Lördag 9 maj slår marknaden, vad de flesta ser som huvudmålet med festivalen, upp portarna klockan 11. Som arrangör hoppas jag givetvis att folk kan slita sig från säljandet och köpandet av serier för att titta på några av de fantastiska programpunkter mina kolleger satt ihop. Störst cred går till Ola Hellsten som periodvis haft något vilt i blicken de senaste veckorna när han kämpat med att få klockslag och scener att klaffa! Våra gäster kommer i år från fyra olika världsdelar. Kolla in det fullsmockade programmet på Serietekets hemsida!

Personligen känns det störst att slumpens musik spelade min melodi i samband med att jag skickade iväg en inbjudan till Dark Horse Comics chefredaktör Scott Allie och han tyckte att det var rätt tid för honom att återvända till Europa. Du kan läsa en intervju jag gjorde med honom (via e-post) för ett par år sedan här. På söndag kommer jag att samtala med Allie på scenen i Studion (våning 0) med start klockan 16:00. För att fortsätta slå på min egen trumma så är bokningen av brasilianska tvillingbröderna Gabriel Bá och Fábio Moon också något jag är väldigt stolt över. Kommer intervjua dessa fantastiska serieskapare lördag 9/5 med start klockan 14:30 på scenen i Ekoteket (våning 2). Att kontakterna jag knöt under en resa till Hong Kong hösten 2012 äntligen bär frukt i form av två gäster från den fantastiska staden, Connie Lam (Comix Home Base) och serieskaparen Stella So, känns också magnifikt. Bilder So gjort under sina resor kommer finnas att beskåda i Serieteket med start lördag 9/5. Hon och Lam kommer även berätta om sin hemstads livskraftiga seriescen i Ekoteket söndag 10/5 med start 12:30.

Som ni förstår är det jag skriver om endast en bråkdel av allt det Stockholms internationella seriefestival har att erbjuda. Följ länkarna här och här för att läsa mer! Hoppas vi ses i vimlet under helgen.

Kommentarer

  1. Thomas Fels says:

    Alla som har möjlighet bör besöka detta evenemang! Ca 150 serieskapare och utgivare är på plats och säljer splitter nya och gamla serier!

  2. Thomas Fels says:

    Nu är SIS över. Bästa hittills?

  3. Anders Lundgren says:

    Thomas – Tack för din glädjande fråga. Som arrangör är jag böjd att hålla med, även om många tidigare festivaler också gjort mig extremt upprymd. Men i år kändes det som att vi höjde såväl gästbokningar (och därmed programmet) som arrangemanget i stort till en annan nivå. Gensvaret från såväl inbjudna som utställare och besökare har varit enormt och positivt. Något som gör det värt all möda och tid som lagts ned.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...