Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 23

söndag 7 juni, kl 10:48 av 0 kommentarer

Nonplayer02-Cover-47bc0Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Image Comics: Först ut den här veckan har vi andra numret av serien Nonplayer skapad av Nate Simpson. Ett andranummer är väl inget märkvärdigt i sig tänker kanske ni men med tanke på att Nonplayer #1 kom ut 2011 och att det alltså tagit Simpson fyra år att färdigställa 2:an så tycker i alla fall jag att det är värt lite uppmärksamhet för det fick serien gott om när den lanserades. Nonplayer #1 förärades priset The Russ Manning Most Promising Newcomer Award och Warner Bros. köpte filmrättigheterna men tyvärr lyste fortsättningen på serien med sin frånvaro på grund av händelser i Nates eget liv, bland annat brutet nyckelben, heltidsjobb inom TV-spelsbranschen, giftermål samt barnafödsel. Nonplayer utspelas i en dyster framtid där vi får lära känna Dana Stevens som har ett dödtrist jobb som cykelbud och borde flyttat hemifrån för länge sedan. Dana lyckas dock fly vardagstristessen som elitkrigare i online-världen Jarvath men efter att hon dödat den kände spelkaraktären King Heremoths fru bryter helvetet lös.

Airboy01-Cover-35bc6Federico Fellinis är en film om en filmregissör som försöker göra en film, som råkar vara just . James Robinson (All-New Invaders, Fantastic Four) gör en liknande metaberättelse i nya serien Airboy som dessutom handlar en hel del om hans eget liv och karriär inom seriebranschen fast kryddad med svart humor, droger och alkohol. Airboy, som är fenomenalt tecknad av Greg Hinkle, presenterades på Image Expo i januari 2014 tillsammans med bland andra Nameless, Wytches och Bitch Planet och efter att ha sett previewen är jag sjukt pepp på den här serien. Robinson har tidigare gjort storverk med Golden Age-karaktärer som till exempel Starman men här tar han som sagt ett rejält kliv ner i sin egen skit i försöken att ge oss en ny version av flygarhjälten Airboy från 1940-talet.

DIG056846_2DC Comics: Exakt vad som har hänt i DC:s universum efter eventet Covergence har jag dålig koll på men förlaget satsar hårt med en mängd nya serier. The Omega Men återvänder, Midnighter får sin egen serie, Dan Jurgens presenterar Bat-Mite och Batman Beyond och vi får ny version av Superman men den serien som sticker ut mest i mina ögon är Bizarro, skriven av Heath Corson och tecknad av Gustavo Duarte. Serien är en sexdelad miniserie för alla åldrar med Supermans mörka spegelbild Bizarro i huvudrollen och är ett välkommet inslag i förlagets satsning på självständiga historier i stället för kontinuitet.

BrokenWorld-001-A-Main-59cbbBOOM! Studios: Frank J. Barbiere är inte främmande för superhjältetrikåer (Avengers World och det lysande Dr. Strange-äventyret i New Avengers Annual #1) eller pulp-äventyr med ockult magi (Five Ghosts) men efter superhjälteminiserien Black Market från BOOM! Studios kastar han sig in i den postapokalyptiska genren, eller mer korrekt den förapokalyptiska. I den fyrdelade miniserien Broken World, tecknad av Christopher Peterson, står världen inför den ultimata undergången i form av en meteor som är på kollisionskurs mot Moder Jord och de som kan försöker fly planeten och skapa sig en bättre värld någon annanstans. Psykologiprofessorn Elena Marlowe är fast besluten att lämna jorden tillsammans med sin familj men urvalsprocessen är hård och skoningslös och en händelse i hennes förflutna ligger henne i fatet. Nu försöker Elena desperat skaffa sig en plats på den sista rymdskeppet innan jorden sprängs i tusen bitar tillsammans med de stackare som lämnats kvar.

aorae1-cover-a9252Dark Horse Comics: Alla älskare av dinosaurieserier får sitt lystmäte nu när Ricardo Delgados Age of Reptiles återvänder. Serien debuterade redan 1993 med Tribal Warfare följt av The Hunt 1997 samt tredje arcen The Journey 2009 och nu är det dags för den fjärde i ordningen, nämligen Age of Reptiles: Ancient Egyptians. Delgado är en mycket skicklig tecknare som bland annat jobbat med storyboards till filmer såsom The Incredibles, Men in Black och Matrix-trilogin och han har tidigare erhållit två Eisner Awards för serien (Talent Deserving of Wider Recognition och Best Limited Series). Ancient Egyptians är som tidigare volymer helt ordlös och den här gången är huvudpersonen en Spinosaurus.

Det var allt för den här veckan! Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...