Recensioner

Planet Hulk #1

onsdag 5 augusti, kl 18:50 av 0 kommentarer

PHULK2015001-DC11-5e33eGladiatorn Captain Rogers och hans följeslagare Devil Dinosaur har just gjort rent hus i Doomstadts gladiatorarena The Killiseum. Som ensamma segrare ska de nu få pris för sin insats av spelledaren Arcade själv men Cap har andra planer. Genom att fånga Arcade hoppas han få reda på var hans vapenbroder Bucky är men tyvärr är Arcade mer förberedd än Cap anat. Som straff för sitt fega tilltag och för att ha vanärat Doom får han ett uppdrag: Åk till det gammabesudlade Greenland, döda The Red King, befria Bucky och lev resten av dina dagar som en fri man i Greenland. Bucky åtog sig tidigare samma uppdrag i utbyte mot att Caps liv skulle skonas och nu har Rogers chansen att återgälda Buckys hjältemod. Först ska han och Devil Dinosaur bara hitta Dooms man på plats i Greenland.

PHULK2015001-int2-3-9747aPlanet Hulk av Sam Humphries (The Ultimates, Legendary Star-Lord, Avengers A.I.) och Marc Laming (American Century, Flash Gordon, Kings Watch) var egentligen en av alla Secret Wars-titlar som jag hade tänkt hoppa över men eftersom Arne på Lilla Torgs Seriemagasin vet att jag älskar allt med Hulk fick jag den i min månatliga skörd av Marvel-serier. Jag hade kunnat säga nej tack men konceptet med Planet Hulk i nya händer, Steve Rogers som gladiator med Devil Dinosaur (skapad av Jack Kirby) som sidekick och Mike Del Mundos bedårande omslag gjorde att jag gav den en chans och tur var väl det. Originalet Planet Hulk av Greg Pak är en av de bästa följetongerna i Hulks historia så att Humphries skulle kunna matcha den berättelsen föreföll otänkbart och den nya versionen når inte upp till samma höjder men bjuder ändå på skön läsning.

ph1_5Serien imponerar däremot stort med en liten sjusidig prolog till varför Greenland blivit vad det blivit. Prologen (som går att hitta längst bak i tidningen) heter Amazing Science #15 med ett läckert omslag av Leonard Kirk och har även titeln ”Phoenix Burning”. Här får vi träffa Amadeus Cho som är en av chefsforskarna vid Bannertech Industries i Phoenix, Arizona och hur han av en olyckshändelse med en gammabomb råkar förvandla hela stadens innevånare till en flock galna Hulkar, inklusive Bruce Banner själv. Denna lilla pärla är författad av ingen mindre än Greg Pak och tecknad av Takeshi Miyazawa (Ms. Marvel) och det var även denna duo som skapade just Amadeus Cho i tidningen Amazing Fantasy #15 år 2006 (inte att förväxla med Spider-Mans debut från 1962 med samma namn). Pak och MiyazawaPLANET-HULK-1-review-spoilers-51 lyckas med sju sidor sopa banan med det mesta och förhoppningsvis dyker flera liknande pärlor upp i nya Planet Hulk eftersom huvudserien av Humphries och Laming är en tämligen blek skapelse ända tills Cap och Devil Dinosaur äntligen hittar Dooms man på plats på sista sidan. Nästa och sista Secret Wars-titeln för min del blir Weirworld.

Manus: Sam Humphries, Greg Pak
Illustration: Marc Laming, Takeshi Miyazawa
Färgläggning: Jordan Boyd, Rachelle Rosenberg
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...