Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 32

fredag 7 augusti, kl 08:20 av 0 kommentarer

JohnFlood-001-A-Main-183deVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

BOOM! Studios: Först ut den här veckan har vi en ny sexdelad miniserie av Justin Jordan (Luther Strode, Dead Body Road, Deep State) och Jorge Coelho (Sleepy Hollow, Zero #8): John Flood. Den handlar om en privatdeckare som till följd av experiment genomförda av regeringen berövats behovet av sömn. John Flood har varit vaken i ett helt decennium och lever i en egen värld där han inte kan skilja på verklighet och de drömlika bilder som skapas i hans medvetande. Tillsammans med sin vän Alexander Berry bildar de ett lyckosamt radarpar inom brottsbekämpning där John svävar i det blå medan Alexander har fötterna stadigt på jorden. Detta kommer väl till pass när de undersöker ett fall med en seriemördare som har tusentals liv på sitt samvete.

TDB-1-FC-FNL-20385-7c8a4Dark Horse Comics: I This Damned Band av Paul Cornell (Doctor Who, Action Comics, Wolverine) och Tony Parker (Mass Effect: Foundation) förflyttas vi till år 1974 där vi får möta det framgångsrika rockbandet Motherfather som har som gimmick att de dyrkar Satan, bara för att upptäcka att de verkligen dyrkar Satan. Denna blandning av rockmusik, svart humor, skräck och svart magi (som obönhörligt förvandlas till en katastrofal Faust-liknande röra) är designad som en mockumentary (tänk Spinal Tap) där vi får följa med på en världsturné både på och bakom scenen med bandmedlemmar, fruar och groupies och en hänsynslös manager samt turnéposters och en lista över bandets samlade skivutgivning.

25769Sist men inte minst så bjuder Dark Horse även på två helt nya original graphic novels (eller seriealbum som vi säger på svenska) den här veckan: Bowery Boys: Our Fathers i inbundet format och Veda: Assembly Required i trade. Bowery Boys är från början en webbserie, skriven av Cory Levine och tecknad av Ian Bertram och Brent McKee, om att växa upp i ett stenhårt New York City åren innan amerikanska inbördeskriget. Här får vi följa unge immigranten Nicholas McGovern som bildar ett gäng när hans far blir oskyldigt dömd för mord. Kommer Niko och hans vänner vinna kampen mot sina förtryckare eller kommer samhället att segra?

Dark Horse har i sommar satsat på att ge ut fyra fina utgåvor av gamla och nya serier för alla åldrar. Tidigare har man publicerat Rexodus (som handlar om att dinosaurierna inte alls dog ut utan flyttade till en annan planet och nu återvänder), två album med The Courageous Princess och det tredje och sista som kommer ut i september (en återrutgivning av Rod Espinosas fantasyserie om en princessa som färdas genom sagoländer för att hitta hem), The Return of the Gremlins (som är en återrutgivning av förlagets adaption av Roald Dahls barnbok som han skrev i samarbete med Walt Disney Productions, till en film som aldrig gjordes) samt den här veckans utgåva: Veda: Assembly Required. Denna berättelse är skriven av Samuel Teer och tecknad av Hyeondo Park och handlar om den föräldralösa flickan Veda som uppfostras av robotar i en fabrik och upptäcker att hon kan kommunicera med maskiner.

dh

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...