Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 38

fredag 18 september, kl 20:20 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

TokyoGhost_01-1TOKYO GHOST #1
Manus: Rick Remender
Illustration: Sean Murphy
Förlag: Image Comics

Nu när Rick Remender lagt Marvel på hyllan så har han mer tid till sina egna serier hos Image Comics. Efter Black Science, Deadly Class och Low är turen nu kommen till det dystopiska sci fi-äventyret Tokyo Ghost. Året är 2089, glaciärerna har smält och förvandlat Los Angeles till The Isles of Los Angeles där alla missbrukar teknologi som en drog för att undvika den mardrömslika verkligheten. Här får vi möta konstaplarna Debbie Decay och Led Dent som är anställda av företaget Flakworld som har sitt finger med i det mesta i The Isles of Los Angeles. Seriens stora motvikt är The Garden Nation of Tokyo som omges av ett elektromagnetiskt fält vilket omöjliggör alla former av teknologi, som dessutom är förbjuden. Detta är Remenders första samarbete med tecknaren Sean Murphy som tidigare samarbetat med höjdare som Grant Morrison (Joe the Barbarian), Scott Snyder (The Wake) samt Mark Millar (Chrononauts). Även om jag inte vill rekommendera Chrononauts (för att den är så dum och dålig) så är Murphy en av mina favoriter och tillsammans med trogne färgläggaren Matt Hollingsworth och Remender i högform kan den här serien bli en av årets bästa.

CAPWHITE2015001-DC11-LR-b7cc5CAPTAIN AMERICA: WHITE #1
Manus: Jeph Loeb
Illustration: Tim Sale
Förlag: Marvel Comics

Det har varit rätt så tyst på seriefronten från Jeph Loeb de senaste åren eftersom han har fullt upp som chef för Marvels TV-animationer men nu är han tillbaka och dessutom med sin gamla samarbetspartner Tim Sale. Dessa farbröder har tidigare gjort succé med bland annat Batman: The Long Halloween och Batman: Dark Victory samt Marvels färg-titlar Daredevil: Yellow, Spider-Man: Blue och Hulk: Gray. Redan 2008 kom Captain America: White #0 ut men det är inte förrän nu vi får se en fortsättning. Jag hoppas på mycket Silver Age-mumsmums och helst inget som liknar det han gjorde med Marvels Ultimate-titlar.

26259THE PAYBACKS #1
Manus: Donny Cates, Eliot Rahal
Illustration: Geoff Shaw
Förlag: Dark Horse Comics

Det är inte många superhjältar som har det lika väl förspänt som till exempel Bruce Wayne eller Tony Stark, som knappast behöver vända på slantarna när det gäller att skapa nya gizmos eller rustningar, men serien The Paybacks handlar om de andra stackarna som måste låna pengar för att finansiera sitt superhjältande och som dessutom ligger efter med betalningarna. Möt Bloodpouch, Skisquatch, Emory Rains och The Soviet Nunchuck, bankrutta superhjältar som nu istället jobbar som indrivare under namnet The Paybacks. Serien är skapad av teamet bakom Buzzkill och här får du även möta Night Knight och hans enhörning samt hans nemesis Reflectoid, speglarnas mästare och reflektionens furste.

velvet-x9-omslagSlutligen fick jag höra och se en mycket trevlig sak den här veckan. Ed Brubaker och Steve Eptings fabulösa agentserie Velvet har dykt upp i senaste numret av den svenska serieklassikern Agent X9. Jag gratulerar redaktör Johan Kimrin och Egmont som lyckats ro iland en utgivning i tidningen vilket gör det möjligt för flera svenska läsare att upptäcka detta lilla mästerverk av två av de bästa inom genren. Brubaker är även aktuell den här veckan med början på den tredje och avslutande arcen av The Fade Out tillsammans med Sean Phillips samtidigt som andra volymen kommer ut i trade. Missa inte den heller.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...