Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 44

fredag 30 oktober, kl 11:05 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

BlackMagick_01-1BLACK MAGICK #1
Manus: Greg Rucka
Illustration: Nicola Scott
Förlag: Image Comics

Förra året startade Wytches runt Halloween och i år har vi Paper Girls (som utspelas på självaste Halloween 1988) och en ny häxtitel från förlaget av det mer traditionella slaget…fast ändå inte. Black Magick har beskrivits av Greg Rucka (Lazarus) som en ”witch noir” där vi får följa Rowan Black som förutom att hon jobbar åt Portsmouth-polisen även är utövare av häxkonst. Rowan härstammar nämligen från ett släktled av häxor som har sitt ursprung flera tusen år bakåt och tiden och nu dimper ett fall ner i hennes knä som berör båda hennes världar. Eftersom Lazarus är en av mina absoluta favorittitlar och Nicola Scotts bilder är utsökta har jag lagt denna serie till min pull list och då passade jag även på att lyxa till det med magasinvarianten av första numret.

HOWLCOM2015001-DC31-LR-b1550HOWLING COMMANDOS OF S.H.I.E.L.D. #1
Manus: Frank Barbiere
Illustration: Brent Schoonover
Förlag: Marvel Comics

Ibland behövs det ett monster för att besegra ett annat monster som vi ska få se i denna nya härliga monsterserie från Marvel (som egentligen borde kallats S.T.A.K.E. eftersom det är namnet på Dum Dum Dugans team men man säljer nog mer lösnummer med titeln Howling Commandos of S.H.I.E.L.D.). Serien är skriven av Frank Barbiere (Five Ghosts) och tecknad av den för mig helt okände Brent Schoonover och här får vi verkligen gotta oss i både gamla favoriter och nykomlingar i Marvels gedigna monster-katalog, eller vad sägs om Orrgo (skapad av Jack Kirby redan 1961), Man-Thing, Hit-Monkey, Vampire by Night, Manphibian, en ny Werewolf (som dessutom inte lider av lykantropi utan transformeras till varulv med hjälp av en mackapär) samt gamle S.H.I.E.L.D.-veteranen Jasper Sitwell som zombie.

ARTOPS-Cv1-96f41ART OPS #1
Manus: Shaun Simon
Illustration: Mike Allred
Förlag: Vertigo

I den här veckans nya serie från Vertigo får vi stifta bekantskap med Reggie Riot och hans hemliga organisation Art Operatives i en värld där allt som kan betraktas som konst kan ta levande gestalt. Det är lite som i Toy Story där leksakerna lever men vi vet inte om det och Shaun Simons (Neverboy) första idé var en berättelse där Mona Lisa rymmer från sin tavelram och ett team av Men in Black-liknande agenter måste leta rätt på henne och återbörda henne till tavlan. Mona Lisa räddas också i första numret men nu för att hon är målet för ett attentat. Serien är tecknad av Mike Allred (iZombie, Silver Surfer) och jag kan inte tänka mig en bättre tecknare till en serie som handlar om att konsten får liv istället för att bara imitera det.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...