Recensioner

Low, vol. 2: Before The Dawn Burns Us

onsdag 16 december, kl 11:57 av 0 kommentarer

Low_Vol02-1För tio år sedan rövades tvillingflickorna Della och Tajo bort av undervattenspiraten Roln. Tajo förblev i Rolns tjänst där hon hjärntvättades till att hata sin familj medan Della såldes till den isiga staden Voldins diktator. Nu är Della en av The Ministers of Thought vars uppgift det är att jaga alla stadens dissidenter som försöker sprida budskapet om en bättre morgondag, något som bestraffas med döden i Voldin. Della har dock hamnat i klistret eftersom hennes flickvän Kelli är en konstnär som inte tänker dansa efter regimens pipa. För vad är meningen med livet utan konst och berättelser? Att alltid tvingas gömma det som är vackert? Ingenting för Kelli i alla fall vilket Della bittert får erfara, allt medan hennes mor Stel fortsätter den farofyllda färden mot jordens yta och Tajo, iförd staden Salus sista Helm Suit, är på jakt efter sin tvillingsyster Della.

Low07-Preview-Page3-0f318Andra volymen av Rick Remender och Greg Tocchinis sci fi-opera består av bara fyra nummer jämfört med första volymens sex men är ändå sprängfylld med skön känsla, härligt världsbygge, bra karaktärer, episkt berättande, skicklig action och vansinnigt snygga bilder av Tocchini. Tillsammans med Deadly Class är Low tveklöst en av Remenders bästa serier just nu och den bästa sci fi-saga jag läst i år samt liknar ingenting av allt jag läst under det rika serieåret 2015. Jag skulle enbart kunna vältra mig i Tocchinis magiskt vackra bilder för Low är verkligen en av de absolut snyggaste serier jag läst alla kategorier. Det enda som hindrar volymen från att få toppbetyg är att den är kort och en actionscen där en av huvudpersonerna fightas topless. Att alla volymens huvudpersoner är kvinnor är mycket trevligt men den här formen av nakenhet är bara objektifierande och får mig bara att tänka på de värsta alstren i den här genren.

Low09-Preview-Page5-1f829Vartannat nummer följer Della respektive Stel, där tron på hoppet om en bättre framtid i en värld som rusar mot undergången är själva kärnan i berättelsen. Hur illa det än går för Della och Stel finns alltid ljuset i mörkret och i nästa volym når också Stel jordens sargade och livsfarliga yta i jakten på sonden från yttre rymden som kanske bär på nyheter om en bättre värld. Äventyret är inte slut på långa vägar och jag kommer att njuta av hela resan. Rekommenderas!!!

Manus: Rick Remender
Illustration: Greg Tocchini
Färgläggning: Dave McCaig
Förlag: Image Comics
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...