Recensioner

Silver Surfer, Vol. 3: Last Days

onsdag 23 december, kl 00:32 av 0 kommentarer

61r4RVqMtuL._SY344_BO1,204,203,200_Efter att flyktingarna på planeten Newhaven, en tillflyktsort för överlevare från världar som Galactus konsumerat, övertygat samme Galactus om fri lejd innan han käkar upp även denna värld är Silver Surfer nu på jakt efter en ny planet åt Newhavens sex miljarder själar. Efter att ha tagit sig ur ett farligt evighetskretslopp upptäcker de äntligen paradisplaneten Euphoria, med ett anpassningsbart medvetande och atmosfär, och Dawn Greenwood, jordlingen som följt med på Silver Surfers resa, förlåter Surfer för att han inte berättat om sitt ursprung som Galactus härold. Nu när alla invånare fått ett nytt hem kan deras återfärd till Jorden börja, men först tänker de göra en avskedsturné till alla sina nya vänner…samt njuta av deras första gemensamma kyss.

Silver Surfer (2014-) 011-039Sista arcen av Dan Slott och Mike Allreds Silver Surfer bjuder på lika hisnande äventyr som i de föregående två och även om kärleken mellan Dawn och Surfer nu är ett faktum så är avslutningen tyvärr inte lika bra som de tidigare volymerna. Själva äventyret, och inte minst det skickligt genomförda #11 där större delen av tidningen följer ett Möbiusband (d.v.s. serierutorna bildar en rektangulär yta som vrider sig ett halvt varv på mitten och följaktligen läses tidningen även upp och ner och tar aldrig slut), saknar lite av humorn från föregående nummer och hela vol. 3 kännetecknas av en väldig massa prat.

9ed13fe4abfd396103d80708cad5007dVisst är det fascinerande när Surfer och Dawn på vägen hem hamnar mitt i händelserna som leder fram till Secret Wars, d.v.s. att hela universum förintas till följd av kollisionerna mellan vår värld och Ultimate Universe, och vi får även reda på att Doctor Doom nu tagit Eternitys plats, ni vet, det galaktiska väsendet som härskar över allt som är eller har varit. De stöter även på Glorian och Shaper of Worlds, två gamla Marvel-bekanta som väcker drömmar till liv, och får gemensamt möjligheten att återskapa hela vårt gamla universum. I Silver Surfers fall är detta en vinstlott eftersom han har en gedigen kunskap om hela världsrymden efter sina många och långa resor på sin bräda men hur ska Dawn klara av att få leka Gud? Hon som blandar sex olika sorters flingor i samma skål, skrattar åt Adam Sandlers filmer och misslyckas med att hålla en guldfisk vid liv.

tumblr_nrlz6l8i151qz87flo1_500Nåja, både Surfer och Dawn klarar biffen och motstår även frestelser som att återuppliva Shalla Bal och Dawns mor samt avslöjar också Glorians räv bakom örat. Hela berättelsen slutar på en upptakt till nya äventyr och serien återvänder också mycket riktigt i januari 2016, med samma kreatörer, och även om Silver Surfer, vol. 3 inte är lika bra som innan så är den ändå full av värme, äventyr och upptäckarglädje och en av Marvels bästa titlar för närvarande och jag kommer definitivt inte lägga den på hyllan.

Manus: Dan Slott
Illustration: Mike Allred
Färgläggning: Laura Allred
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...