Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 9

lördag 5 mars, kl 16:34 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

BWIDOW2016001-DC31-863e7BLACK WIDOW #1
Manus: Mark Waid
Illustration: Chris Samnee
Förlag: Marvel Comics

Efter Nathan Edmondson och Phil Noto är det nu dags för Mark Waid och Chris Samnee att visa var skåpet ska stå med Marvels mesta och bästa spion: Natasha Romanoff, a.k.a. Black Widow. Även om jag tyckte att Edmondsons manus var lite blekt så var Notos version av karaktären så perfekt att den är den första som hamnar på näthinnan när jag hör hennes namn. Efter en lång och mycket lyckad run med Daredevil känns det som om inget kan gå fel i denna den sjätte volymen med Black Widow där hon återigen är på flykt från sina arbetsgivare S.H.I.E.L.D.. Om det är någon titel från Marvel man ska satsa på i år (förutom Ms. Marvel och Silver Surfer) så är det denna och jag känner mig som ett barn på julafton.

TheDiscipline_01-1THE DISCIPLINE #1
Manus: Peter Milligan
Illustration: Leandro Fernandez
Förlag: Image Comics

Peter Milligan och Leandro Fernandez serie The Discipline skulle egentligen kommit ut på förlaget Vertigo i december 2013 men så blev inte fallet. Milligan och Fernandez samarbetade istället 2014 på Vertigo-serien The Names men nu dyker The Discipline äntligen upp, fast på Image Comics och undertexten har ändrats från ”mörk, erotisk thriller” till ”kontroversiell och erotiskt laddad berättelse om sex, död och förvandling”. Serien handlar om Melissa, en tidigare arbetarklasskvinna som nu lever ett relativt välbärgat liv i New York. Hennes olyckliga äktenskap gör dock att hon faller för den mystiske främlingen Orlando men det som verkar vara en stilla flört visar sig vara något mycket mörkare och farligare.

unnamed-4VAMPIRELLA #1
Manus: Kate Leth
Illustration: Eman Casallos
Förlag: Dynamite Entertainment

Flera hjältinnor har fått nya moderna dräkter det senaste året, bland annat Carol Danvers Captain Marvel och nu fortsätter trenden hos Dynamite Entertainment som redan lanserat en ny design på Red Sonja (författad av Marguerite Bennett och tecknad av Aneke), Dejah Thoris (författad av Frank J. Barbiere och tecknad av Francesco Manna) och så veckans nya version av Vampirella. Nicola Scott (Black Magick) är det som står för design under överseende av Gail Simone och minimal baddräkt har ersatts med en biker-liknande outfit med mycket läder och Vampirellas logga på ryggen.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...