Recensioner

The Fix #1

torsdag 14 april, kl 22:37 av 0 kommentarer

TheFix-01-1-ad446Redan som liten insåg Roy att han inte var som alla andra. När alla andra barn som tittade på Western-filmer hejade på sheriffen hejade han på bankrånaren. Skurkarna hade alltid coolare kläder, bättre skämt och snyggare frisyr. Han gillade helt enkelt inte regler och avslöjade snart livets stora bluff: Skaffa dig bra betyg för att kunna börja på en bra utbildning, för utan utbildning inget jobb. Du behövde ett jobb så du kunde köpa dig ett hus, som sedan fylldes med fru och barn. Om du gjorde allt detta blev du en präktig samhällsmedborgare som aldrig slutar betala på studielån eller huslån, för att inte tala om alla skatter. Roy bestämde sig tidigt för att han ville ha hela kakan med så lite ansträngning som möjligt, och upptäckte snart precis vad han ville bli: Polis. Den som verkligen får bryta reglerna är den som skapar dem. Du säger åt andra vad de ska göra och inte tvärtom. Du får lov att slå vem du vill och till och med skjuta dem ibland och det finns gott om chanser till avancemang. Du kan gå rakt in i ett bankvalv och få pengar under bordet för rätt information, för att inte tala om att du betraktas som en hjälte.

image-13The Superior Foes of Spider-Man är en av de bästa Marvel-titlarna på senare år och nu är skaparna av denna pärla om patetiska superskurkars öden och äventyr i den undre världen tillbaka med en snarlik historia om två korrupta och rätt patetiska poliser i Los Angeles som hamnar i klorna på en psykopatisk skurkboss efter att de bränt alla pengar de är skyldiga honom på illegala robotfighter.

the-fix-1-bath-saltsAtt Nick Spencer och Steve Lieber prickade helt rätt med The Superior Foes of Spider-Man är ett faktum och tonfallet och komiken känns igen i The Fix, även om den här serien riktar sig till vuxnare läsare som klarar av stenhård cynism och brutalt våld. Med mycket självförtroende presenteras en perfekt skruvad handling som inte känns ansträngd eller krystad och som dessutom levereras med bra timing och många sköna skratt.

the-fix-1-vaccinesDet finns gott om dråpligheter, som när de utrustade med skjutvapen och rånarluvor stormar in på pensionärshemmets bingokväll i jakten på en gammal sängbunden skurks pengagömma (Roys kollega Mac är under rånet iklädd en storblommig skjorta, som han även bär när de senare får i uppdrag att utreda det brott de själva begått). Vi får också stifta bekantskap med filmproducenten Donovan som minst sagt lider av dålig impulskontroll. Han lovar Mac och Roy guld och gröna skogar i form av en kommande film (som aldrig blir av) om deras poliskarriär i utbyte mot en varning för hans senaste bärsärkargång på stan. Sedan har vi också deras ”chef”, skurkbossen och nyblivne hemmapappan Josh som är den perfekta pappan, lagar egen mat av ekologiskt odlade grödor och protesterar mot vaccinsprutor, när han inte torterar, lemlästar eller tänder eld på underhuggare som inte utför hans vilja.

5144942-13+thefix01Efter att riktigt hamnat i skiten ger han dock Mac och Roy en chans till nytt förtroende genom att transportera något genom säkerhetskontrollen på Los Angeles internationella flygplats (LAX). Mac och Roy inser då att han lika gärna kunnat döda dem på fläcken för där jobbar nämligen stadens främste polis som ensam är ansvarig för över sexhundra arresteringar och beslagtagande av två ton smuggelgods: Den omutlige knarkhunden Pretzels.

Om du gillar dråpliga serier med mycket humor och med korrupta snutar i huvudrollen är den här serien helt klart något för dig. Fortsättning följer för jag kommer definitivt inte sluta läsa The Fix på ett tag.

Manus: Nick Spencer
Illustration: Steve Lieber
Färgläggning: Ryan Hill
Förlag: Image Comics
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...