Recensioner

The Walking Dead: The Alien

lördag 23 april, kl 19:09 av 0 kommentarer

twd_thealien_big

När Brian K. Vaughan och Marcos Martin lanserade det nya webbaserade serieförlaget Panel Syndicate 2013 hade de ingen aning om vilken succé det skulle bli. Deras första serie, sci-fi-mysteriet The Private Eye i tio delar om privatlivet i framtiden med mustiga färger av Marcos fru Muntsa Vicente, blev en hit och fick både en Eisner och en Harvey för bästa digitala serie. The Walking Deads skapare Robert Kirkman bönade och bad att Image Comics skulle få ge ut den i tryckt format och Brian och Marcos svarade, mest på skämt, att Image kunde få The Private Eye om Panel Syndicate fick The Walking Dead. Till deras förvåning nappade Robert på detta och 2015 publicerade Image Comics den inbundna lyxutgåvan av The Private Eye och nu kommer Panel Syndicates The Walking Dead: The Alien.

twd_thealien_pre01

Som vanligt när det gäller Panel Syndicate kan du betala vad du vill för serien (till och med 0kr om du är en snåljåp) och spara den där det passar dig bäst (jag föredrar pdf-format och iBooks på paddan). Serien utspelas i samma universum som The Walking Dead men handlingen utspelas i Marcos hemstad Barcelona som han skildrar med kärlek och värme trots den dystra inramningen av en zombieapokalyps. Vi får möta Jeff, en backpacker från USA som strandat i staden när katastrofen blev ett faktum och Claudia, en kurator på stadens militärmuseum utrustad med hillebard, rustning och en vespa.

twd_thealien_pre02

Båda två är intresserade av att ta sig till USA, Jeff för att hans familj är där och Claudia för att hon tror på ryktena om att amerikanerna hittat ett botemedel som hon vill ta med sig tillbaka till Spanien. Jeff tror dock inte att de klarar av att ta sig dit men Claudia har en plan: museets största donator har ett privatplan som de kan åka i. Allt de behöver göra är att ta sig till hamnen via stadens kloaker, hitta en båt och ta sig till ön Ibiza där donatorn bor. Hur enkelt som helst om man bortser från det faktum att Barcelona kryllar av hungriga zombies.

yfmlq89chiud3yaj5hp4

Det här är en fristående berättelse som dock är väl förankrad i hela The Walking Dead-sagan, hur tänker jag inte spoila för den här berättelsen är ett måste för alla fans av The Walking Dead eller dig som gillar ett snyggt, spännande och välskrivet äventyr i största allmänhet. Som sig bör är serien svartvit, så vi kan inte njuta av Muntsas underbara färgpalett men det är en viktig del av hela The Walking Dead-andan och Marcos levererar dessutom i sedvanlig högform. Jag hoppas på fler one-shots från The Walking Dead-universat av Brian K. Vaughan & co och dessutom ser jag fram emot andra numret av teamets nya serie Barrier som dyker upp inom kort.

twd_thealien_pre03

Manus: Brian K. Vaughan
Illustration: Marcos Martin
Förlag: Panel Syndicate
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...