Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 22

lördag 4 juni, kl 19:46 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

25949HELLBOY IN HELL #10
Manus/Illustration: Mike Mignola
Förlag: Dark Horse Comics

Föga anade Mike Mignola att den demonbild han tecknade 1991 till ett seriekonvent (med namnet Hell Boy på sitt bälte) skulle bli den karaktär han är mest förknippad med, ge honom ett dussin Eisner-Awards samt skapa ett helt eget ”Mignolaverse” med titlar som Lobster Johnson, Abe Sapien, Baltimore och B.P.R.D.. Nu, 25 år senare, säger Mignola tack och adjö till karaktären i och med sista numret av Hellboy in Hell för att ägna sig åt måleri på heltid i ett år. Han kommer fortfarande att ha sitt finger med i alla de övriga Hellboy-relaterade titlarna hos Dark Horse Comics och jag ser med spänning fram emot vad han har i bakfickan när han återvänder om ett år. Under tiden föreslår jag att du börjar läsa Hellboy och ta då gärna en flukt på Anders Lundgrens hyllningskrönika med anledning av karaktärens 20-årsjubileum 2014 med gott om lästips eller kolla in en trevlig intervju från Comic Book Resources som publicerades nu i veckan.

BMREB-Cv1-ds-b2f0fBATMAN: REBIRTH #1
Manus: Scott Snyder, Tom King
Illustration: Mikel Janin
Förlag: DC Comics

Efter nästan fem år är det dags för Scott Snyder och Greg Capullo att lämna över batarangen till nästa team. Capullo håller för närvarande på att teckna en ny Mark Millar-serie som ännu inte annonserats och Snyder återkommer till Batman i augusti med den nya titeln All-Star Batman (fylld med klassiska Batman-fiender i kortare arcs) tillsammans med John Romita Jr.. Det är väldigt glädjande att Batmans nya författare är ingen mindre än Tom King, som hyllats för Grayson, The Omega Men, Vertigo-serien Sheriff of Babylon samt den nyligen recenserade The Vision från Marvel Comics, och i hans run, tecknat av David Finch och med två nummer varje månad, kommer vi även att få stifta bekantskap med två nya hjältar vid namn Gotham och Gotham Girl.

bookREVISIONIST_01THE REVISIONIST #1
Manus: Frank Barbiere
Illustration: Garry Brown
Förlag: AfterShock Comics

Five Ghosts är ett spännande pulpäventyr som handlar om skattjägaren Fabian Gray som kan frambringa kraften hos fem andliga väsen – bågskytten (Robin Hood), detektiven (Sherlock Holmes), trollkarlen (Merlin), samurajen (Musashi) och vampyren (Greve Dracula) – när helst han önskar. Nu är seriens författare Frank Barbiere tillbaka med en ny serie från AfterShock Comics, tillsammans med Garry Brown (Black Road, The Massive) och färgläggaren Lauren Affe som båda två samarbetat med Barbiere i Five Ghosts #6, som handlar om den tidsresande lönnmördaren Martin Monroe. Martin växte upp utan sin far som lämnade honom i unga år bara för att plötsligt återvända när Martin uppnått vuxen ålder och dessutom ger honom i uppdrag att rädda framtiden, genom att skicka tillbaka honom i dåtiden. Serien handlar mycket om öde och personligt ansvar och förhoppningsvis klarar Martin av att konfronteras med sin svåra uppväxt, eller så dömer han hela mänskligheten till undergång.

5f3f260fe125e7ddcab8a21a8c32044c_xlLEGENDS: 30TH ANNIVERSARY EDITION
Manus: John Ostrander, Len Wein
Illustration: John Byrne, Karl Kesel
Förlag: DC Comics

Jag brukar inte ta upp utgivningen av diverse samlingsvolymer i Veckans nyheter men 30-årsjubiléet av DC Comics crossover Legends förtjänar verkligen att uppmärksammas. Jag kommer fortfarande ihåg när huvudserien gick som följetong i svenska Månadens äventyr 1988 men jag har aldrig läst hela denna trevliga berättelse, där vi inte bara får möta det snart bioaktuella teamet Suicide Squad i sitt första moderna framträdande (vilken förmodligen är anledningen till att Legends ges ut igen överhuvudtaget), och nya Justice League utan också en underbart smart version av Darkseid som tänker ta över världen via Glorious Godfrey som, under det härliga namnet G. Gordon Godfrey, uppviglar massorna mot superhjältarna genom en hetskampanj i TV.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

 

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...