Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 26

lördag 2 juli, kl 00:17 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Jupiters-Legacy-2-1-1-02939JUPITER’S LEGACY 2 #1
Manus: Mark Millar
Illustration: Frank Quitely
Förlag: Image Comics

Så är väntan på fortsättningen av Jupiter’s Legacy äntligen över. Mark Millar och Frank Quitelys blandning av familjedrama à la Shakespeare och modern episk superhjältesaga slutade med buller och bång i januari 2015 med att Hutch, son till superskurken Skyfox, och Chloe, dotter till superhjälten Utopian, lämnade sitt gömställe tillsammans med sonen Jason för att samla ihop ett team av superskurkar och besegra Walter och hans anhang. Första volymen drabbades av en synnerligen haltande utgivningstakt med bara fem nummer på drygt två år, men den här gången har den förträfflige, men noggranne, Frank Quitely tecknat klart alla kommande fem nummer så det är bara att luta sig tillbaka och njuta fem månader framöver.

29780CRYPTOCRACY #1
Manus: Van Jensen
Illustration: Pete Woods
Förlag: Dark Horse Comics

Hur kunde japanerna överraska amerikanerna så stort vid anfallet av Pearl Harbor 1941? Lyckades man göra en eskortjagare osynlig i Philadelphias hamn 1943? Kraschlandade en farkost med utomjordiska varelser utanför Roswell 1947 och vad hände med besättningen? Fanns det en andra skytt på den gräsbeklädda kullen framför president Kennedys bil vid mordet 1963? Landade verkligen människor på månen 1969? Se där några exempel på kända konspirationsteorier som gäckat konspirationsteoretiker och foliehattar genom åren, men i serien Cryptocracy får vi svaret: Allt detta har hänt och de som ligger bakom allt är nio familjer som styr världens regeringar i skuggorna. Problemet nu är bara att någon utomstående har börjat jaga medlemmar av familjerna och även mördat några. Van Jensen (Green Lantern, Flash) tar ett rejält grepp om hela genren med konspiartionsteorier och att de som ligger bakom inte nödvändigtvis behöver vara onda. Varför gör de det de gör? Vad är deras agenda och vad är det de är rädda för?

29653THE COMPLETE EMILY THE STRANGE: ALL THINGS STRANGE HC
Manus: Rob Reger, Jessica Gruner
Illustration: Buzz Parker
Förlag: Dark Horse Comics

Alla fans av den mystiska och missanpassade 13-åringen Emily the Strange och hennes fyra katter Sabbath, Nee-Chee, Miles och Mystery får sitt lystmäte den här veckan när Dark Horse Comics publicerar hela sin produktion av Rob Regers skapelse i en inbunden utgåva. Emily (som liknats vid allt ifrån Wednesday i Familjen Addams, till Vampira och den svenska Nemi) skapades som en ren marknadsföringsprodukt för att göra reklam för Rob Reger och Matt Reeds klädmärke Cosmic Debris 1991 (design: Nathan Carrico) och har sedan dess blivit en ikon för många, både i serieform, TV-spel och till och med ett rockband som lyckades spela in en singel med hjälp av Kickstarter. Hon har även dykt upp på svenska via böcker och serietidningar från Schibsted och det verkar som att tankarna på en spelfilm fortfarande är vid liv.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...