Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 27

lördag 9 juli, kl 23:45 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

30045-ab3feBOUNTY #1
Manus: Kurtis Wiebe
Illustration: Mindy Lee
Förlag: Dark Horse Comics

Nina och Georgie, två systrar som brukade vara de ökända Gadflies, är skickliga tjuvar som fyllde sina bankonton genom att ta från rika företag men även ge till dem som hade det sämre ställt. De blev slarviga och lyckades undgå att bli tillfångatagna med en hårsmån och har bestämt sig för att sadla om. Nu tjänar de pengar genom att jobba jämsides med sina värsta fiender som prisjägare, ”’cause if you can’t beat ’em, join ’em—then rob ’em blind! Kurtis Wiebe (Peter Panzerfaust, Rat Queens) presenterar tillsammans med Mindy Lee en lättsam cyberpunk-berättelse, med samma energi och känsla som Rat Queens men för en yngre publik. Bounty var ursprungligen tänkt som en animerad TV-serie och är också ett svar på önskemål från flera fans av Rat Queens, som älskade den seriens budskap och karaktärer och ville visa sina yngre syskon men kände att de inte kunde på grund av den vuxna stilen och jargongen.

Throwaways-01-cvr-93d68-a422cTHROWAWAYS #1
Manus: Caitlin Kittridge
Illustration: Steven Sanders
Förlag: Image Comics

Ibland överträffar verkligheten dikten. Project MKUltra, eller MK-Ultra var ett hemligt, olagligt mänskligt forskningsprogram inom beteendemodifikation som drevs av CIA från början av 1950-talet till 1973. Programmet använde ovetande amerikanska och kanadensiska medborgare som sina försökspersoner och involverade användning av metoder för att manipulera folks mentala tillstånd och ändring av hjärnfunktioner genom LSD, hypnos,  isolering, verbala och sexuella övergrepp, samt olika former av tortyr. I den realpolitiska sci-fi-thrillern Throwaways, skriven av Caitlin Kittridge (Coffin Hill) och tecknad av Steven Sanders (S.W.O.R.D., Wolverine) lyckades projektet och vi får följa två rebelliska ungdomar: Abby som är en krigsveteran med svår PTSD och Dean en utbränd yngling som försöker undvika skuggan av sin ökände far. Båda två kastas in i en modern MK-Ultra-konspiration bara för att upptäcka att de själva är frukten av projektets mänskliga experiment.

BRIK-1-MARKETING-Preview-1-ed136BRIK #1
Manus: Adam Glass, Michael Benson
Illustration: Harwinder Singh
Förlag: Oni Press

Drew är en mobbad kille i Yonkers, New York vars farfar mördas av lokala gangsters, men innan dess har han hunnit berätta för Drew om den mytologiska Golem från judisk folklore. Serien Brik från Oni Press är skapad av manusförfattarna till TV-serierna Supernatural respektive Entourage, Adam Glass och Michael Benson, och beskrivs som ”The Iron Giant möter A History of Violence” men det är också lätt att se parallellerna till en serie om en ung New York-pojke som förlorar en fadersgestalt och hämnas med hjälp av oväntade metoder: Spider-Man. Kommer Drew att använda vetskapen om Golem för att göra goda gärningar eller kommer han att missbruka den?

636033046853946411-Final-Roughest-Sketch-Cap-StatueNär vi ändå är i New York så tar vi oss till stadsdelen Brooklyn som också är den fiktiva födelseplatsen för Captain America som firar 75 år som seriefigur i år. Stadsdelen och Marvel Comics firar detta med att avtäcka en fyra meter hög bronsstaty av Cap i Brooklyns Prospect Park den 10 augusti men redan under San Diego Comic-Con visas statyn för allmänheten för att sedan åka genom landet på en turné, som man kan följa via Instagram, Facebook och Twitter. Den ett ton tunga statyn är designad av Comicave Studios med hjälp av flera tecknare från Marvel och har även citatet ”I’m just a kid from Brooklyn” inristat på sig.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...