Recensioner

The Unbeatable Squirrel Girl, Vol. 3: Squirrel, You Really Got Me Now

söndag 11 september, kl 21:00 av 0 kommentarer

5225600-03Doreen Green, a.k.a. The Unbeatable Squirrel Girl, är tillbaka med 2015 års andra nystart för serien. Med list, empati och ekorrkrafter ger sig den nya medlemmen i New Avengers i kast med flera svårknäckta nötter som en hydrarobot med mänsklig hjärna, Doctor Doom som ändrar på tidslinjen till sin favör och en livsfarlig cosplayer och miljonär. Till sin hjälp har Squirrel Girl sin sidekick Tippy-Toe, bästa vännen Nancy (som älskar katter och stickning), hennes mor, hennes framtida jag och Howard the Duck. ”Lets eat some nuts and kick some butts!”

I min recension av första volymen av The Unbeatable Squirrel Girl beskrev jag hur den fick mig att känna mig både irriterad, mätt och gammal och att den fyllde en viktig plats i Marvels katalog men att den inte var för mig. Nu är jag inte den som ger upp i första taget när det gäller serier och alla förtjänar en andra chans, speciellt den nya volymen av The Unbeatable Squirrel Girl som fortsätter sitt segertåg och hyllas av i stort sett alla. Efter att det tagit mig nästan en hel vecka att läsa igenom The Unbeatable Squirrel Girl, Vol. 3: Squirrel, You Really Got Me (samlar The Unbeatable Squirrel Girl (vol. 2) #1-6 samt Howard the Duck #6) är min första spontana kommentar: Kejsaren är naken!

5013579-sqgirl2015b004_int_lr3-1Ryan North och Erica Henderson har utan tvekan gjort succé med sin charmiga serie om vänskap och som definitivt inte tar sig själv på allvar och man fortsätter i samma mönster som innan men hela serien saknar handbroms och eftertanke. Sida upp och ner med alldeles för mycket osammanhängande prat, långsökta och sega skämt, kommentarer längst ner som balanserar på gränsen till självgodhet, en riktigt lökig miniarc med tidsresande samt en förvirrad och meningslös crossover med Howard the Duck.

Visst finns det ljus i tunneln som scenen när studenten Cody vaknar upp och upptäcker att hela planeten Doomifierats (The Eiffel Tower of DOOM, Doomipedia, The Large DOOMdrom Collider, DOOMhenge, etc.) och skildringen av den allsmäktige och ofelbare maslows-hierarchyDoctor Doom med grymt hederskodex är felfri (dessutom är hans mantel försedd med en passande pälskrage). Seriens budskap om vänskap är också klanderfritt men sen då? Jag kan inte för mitt liv hänga med i alla svängar och den här serien är tänkt för alla åldrar och det funkade mycket bättre i förra volymen.

Serien går så bra i USA att den till och med får en egen graphic novel, The Unbeatable Squirrel Girl Beats up The Marvel Universe, i october, författad av North och tecknad av Henderson, och jag hoppas att serien hittar tillbaka till den ursprungliga tonen som var bra mycket bättre än denna.

tumblr_o1pyn2rqos1syrv2ho1_r1_1280

Manus: Ryan North, Chip Zdarsky
Illustration: Erica Henderson, Joe Quinones
Färgläggning: Rico Renzi
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 2+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...