Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 4

fredag 27 januari, kl 22:51 av 1 kommentar

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

KACHA-Cv1-dsKAMANDI CHALLENGE #1
Manus: Dan Abnett, Dan Didio, Keith Giffen
Illustration: Dale Eaglesham, Keith Giffen, Scott Koblish
Förlag: DC Comics

1985 sjösatte DC Comics det våghalsiga projektet DC Challenge som var en serie i tolv delar där varje enskilt nummer skapades av olika författare och tecknare och avslutades alltid med en vansinnig cliffhanger innan det var dags för nästa team att ta över. Seriens smått ironiska tagline var ”Can You Solve It Before We Do? och innefattade förutom en rad av DC:s olika karaktärer även Albert Einstein som en gudalik utomdimensionell varelse som försökte skapa ordning i kaoset. Lagom till Jack Kirbys 100-årsjubileum gör DC ett nytt försök men den här gången med en av Kirbys skapelser från 1970-talet i centrum. Kamandi: The Last Boy on Earth är en postapokalyptisk berättelse där världen styrs av högt utvecklade djur och människorna förvandlats till vildar. Om detta låter misstänkt likt Planet of the Apes så är det ingen tillfällighet eftersom DC misslyckats med att få licensen att göra serietidningar med detta populära varumärke och när uppdraget gick till Kirby att skapa något liknande så levererade han som bara han kunde. Kamandi har varit rätt så outnyttjad sedan serien avslutades 1978 men nu tänker DC ändra på det i en ambitiös satsning där flera team som aldrig jobbat tillsammans får chansen att skapa något unikt – eller vad sägs om Dan Abnett/Dale Eaglesham, Peter J. Tomasi/Neal Adams, Marguerite Bennett/Dan Jurgens, Tom King/Kevin Eastman och Gail Simone/Ryan Sook?

LooseEnds_01-1LOOSE ENDS #1
Manus: Jason Latour
Illustration: Chris Brunner
Förlag: Image Comics

Innan Jason Latour (Spider-Gwen) skapade den hårdfriterade och prisbelönta dramat Southern Bastards från den amerikanska södern tillsammans med Jason Aaron författade han en annan hårdfriterad serie som också utspelas i samma del av USA. 2011 startade Loose Ends på förlaget 12-Gauge Comics och det hann bli tre nummer innan serien hamnade i malpåse. Denna ”Southern Crime Romance” har nu fått nytt liv tack vare Image Comics som nu publicerar de första tre numren plus den efterlängtade avslutningen på serien i Loose Ends #4 som kommer ut i april 2017. Seriens huvudpersoner är Sonny Gibson (en utbränd krigsveteran som langar droger till Florida) och Cheri (som han träffar på en ölstinkande och neonbelyst dive bar längs I-16) och den är tecknad av Chris Brunner (som medverkat på Southern Bastards) och färglagd av Rico Renzi (Spider-Gwen, The Unbeatable Squirrel Girl)

15639FORBIDDEN BRIDES OF THE FACELESS SLAVES IN THE SECRET HOUSE OF THE NIGHT OF DREAD DESIRE
Manus: Neil Gaiman
Illustration: Shane Oakley
Förlag: Dark Horse Comics

Efter bröderna Fábio Moon och Gabriel Bás utmärkta How to Talk to Girls at Parties och Colleen Dorrans The Troll Bridge är det dags för ytterligare en adaption av Neil Gaimans prosaverk från Dark Horse Comics. Den gotiska spökhistorien Forbidden Brides… (här tecknad av Shane Oakley) dök upp första gången 2004 i skräckantologin Gothic!: Ten Original Dark Tales och finns också – precis som How to Talk… – med i Gaimans novellsamling Fragile Things från 2006. Enligt Gaiman själv handlar den om “… what fantasy is, and why we write it, and what it would mean to write fantasy if you lived in a Gothic universe” och är en satirisk berättelse om en författare med skrivkramp som störs av talande korpar, dueller till döds och en kuslig butler.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Kommentarer

  1. Rikard says:

    Yes! Mer Kamandi

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...