Recensioner

Harrow County, Vol. 4: Family Tree

lördag 28 januari, kl 17:43 av 0 kommentarer

30219Enda sedan Emmy fick reda på att hon inte är som alla andra i Harrow County så har hon känts sig vilsen och ensam, men en vacker dag stöter hon på en mystisk man vid namn Levi i Old Man Chabons majsfält som säger att de är släkt och att han vill hjälpa henne. Först motvilligt, men sedan allt mer nyfiket, följer hon Levi till ett gigantiskt gårdshus som hon aldrig tidigare sett där hon får stifta bekantskap med ytterligare fem personer med övernaturliga krafter. Dessa väsen har funnits så länge någon kan minnas och de följer alla samma lagar och regler: De lever aldrig tillsammans eller slår ner sina bopålar, de får inte döda varandra och de får inte lov att dyrkas. Emmys ”mor”, häxan Hester Beck, var en av dem och hon trotsade dem, dödade en av dem och lekte även Gud genom att skapa sina egna ”barn” vilket gjorde att hennes ”familj” försköt henne. Nu vill de hjälpa Emmy att inte gå samma väg som Hester, men på ett villkor – hela Harrow County och dess invånare måste förgöras.

4a4661e9e01e72e6928ad9dcd14d1e1eTecknaren Tyler Crook är tillbaka i fullt majestät i fjärde volymen av Cullen Bunns mysiga rysare Harrow County men det är inte bara det som gör att den här volymen är klart bättre än den förra. I ”Family Tree” får vi också stifta bekantskap med en grupp övernaturliga varelser i mänsklig gestalt vilket skapar en underbar berättelse om seriens hela mytologi samt vilka hemska och omöjliga val Emmy nu står inför. För att göra anrättningen ännu mer smakfull så samlas alltid dessa varelser när det är fara och färde i ett eget hus som kan materialiseras vart som helst tills deras konklav är över och huset försvinner igen.

20160811_205330Emmys nyfunna ”familj” består bland annat av en psychopomp (det vill säga en själsguide för både levande och döda), en osynlig kvinna som sprider kaos, samt en Bogeyman (ingen som sover vaknar i hans närvaro och hans viskningar kan ge dig dödliga mardrömmar) och en Necromancer (andar lyder hans befallning men bara de han själv har dödat). Deras välvilja klingar falskt redan från första början och deras krafter är mäktiga men när det gäller Emmy så har dessa väsen ingen chans. Återigen ställs hon själv och läsaren inför frågan om Emmy är ond eller god och hur detta ska arta sig får fortsättningen av denna lysande serie förtälja.

30217Bunn och Crook lyckas den här gången dessutom skrämma mig rejält i volymens första nummer där Bernice och Emmy flyr från en hord av levande fågelskrämmor i ett majsfält. Crook lyckas med sina varma färger och oskuldsfulla stil vagga in mig i en falsk trygghet och dessutom trycka på precis rätt knappar med ett underbart flöde och timing. ”Tales of Harrow County” innehåller den här gången en avslutad följetong på fyra sidor (författad av Tyler Crook och tecknad av Brian Hurtt) om Miss Kammi och hennes mystiske butler som är helt okej utan att lämna något större avtryck men seriens huvudhandling är underbart ryslig och ger definitivt mersmak. Femte volymen av serien – som bland annat handlar om det minotaurliknande väsendet The Abandoneds ursprung – dyker upp i maj och Harrow County har utan tvekan blivit en av mina måste-titlar som jag inte kan vara utan. Rekommenderas!!!

Manus: Cullen Bunn
Illustration: Tyler Crook, Brian Hurtt
Förlag: Dark Horse Comics
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...