Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 6

lördag 11 februari, kl 22:16 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

JLAREB-Cv1-dsJUSTICE LEAGUE OF AMERICA: REBIRTH #1
Manus: Steve Orlando
Illustration: Ivan Reis
Förlag: DC Comics

Efter fyra one-shots och eventet Justice League Vs. Suicide Squad är det så dags att presentera en ny laguppställning för Justice League of America. Rebirth-erans nya version av teamet innehåller, förutom Batman, Black Canary och Lobo (!?), flera karaktärer som dessutom är en del av TV-bolaget CW:s TV-serier Arrow, Flash och Legends of Tomorrow. Atom är ingen nykomling precis men hans senaste alter ego Ryan Choi gjorde sin debut först 2006. Den afrikanska hjältinnan Vixen har varit en del av DC:s universum sedan 1981 och dyker även upp i andra säsongen av TV-serien Legends of Tomorrow. The Ray, som får sina krafter från solen, kommer att få en egen animerad TV-serie hos CW och skurken Killer Frost (skapad 1978) var också med i andra säsongen av TV-serien Flash. Det är onekligen ett intressant team Batman skrapat ihop och att Steve Orlando (Midnighter) författar gör inte saken sämre.

Death-Be-Damned-001-A-MainDEATH BE DAMNED #1
Manus: Ben Acker, Ben Blacker, Andrew Miller
Illustration: Hannah Christenson
Förlag: BOOM! Studios

Ben Acker och Ben Blacker (mest kända för den iscensatta podcasten Thrilling Adventure Hour i gammal radiostil, Deadpool v. Gambit samt manusförfattare till TV-serien Supernatural) har skapat en ny miniserie från BOOM! Studios tillsammans med Andrew Miller som på ytan ser ut som en Vilda Västern-variant på Kill Bill med övernaturliga inslag à la Pretty Deadly och The Sixth Gun. Sju laglösa dödar Miranda Coler och hennes familj men hennes död visade sig inte vara så permanent som man trodde. Själva tvisten är att Miranda inte kan dö förrän hon hämnats sin familjs mördare men är dömd att förlora en del av sitt minne varje gång hon ”dödas”.

30066MOBY DICK HC
Manus: Herman Melville, Christophe Chabouté
Illustration: Christophe Chabouté
Förlag: Dark Horse Comics

1820 sjönk valfångaren Essex efter att ha skadats allvarligt av en kaskelot och de få överlevande tvingades leva på kvarlevorna av de döda besättningsmännen. När maten tog slut bestämde man sig för att dra lott om vem som skulle offras för att de andra skulle överleva och efter 95 dagar räddades de återstående åtta männen efter att ha tvingats döda och äta sju av sina egna. Denna ruskiga berättelse från verkliga livet (samt Shakespeare och Bibeln) inspirerade Herman Melville till att författa romanen Moby Dick (1851) och den räknas nu som en av den amerikanska litteraturens klassiker. Kapten Ahabs besatthet att döda den vita valen blev ett seriealbum i två band av den franske illustratören Christophe Chabouté 2014 och nu kan man även läsa hela hans version på originalspråket tack vare Dark Horse Comics.

KINGP2017001-DC11KINGPIN #1
Manus: Matthew Rosenberg
Illustration: Ben Torres
Förlag: Marvel Comics

Marvel presenterar just nu ett minievent kallat Running with the Devil med Daredevil i förgrunden. Eventet börjar i Daredevil #17 men flera av Hornskallens antagonister är så delaktiga så att de fått sina egna miniserier eller pågående serier. Först ut var Bullseye förra vecka, snart kommer en ny soloserie med Elektra och den här veckan dyker Kingpin också upp med sin första alldeles egna serie, författad av Matthew Rosenberg som ligger bakom de läsvärda serierna We Can Never Go Home och 4 Kids Walk Into a Bank från Black Mask Studios samt Civil War II: Kingpin från förra året. Den här gången tänker Wilson Fisk skapa en ny bild av sig själv som en ”laglig” affärsman och vi får se hur många kroppar han hinner begrava innan han når sitt mål.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...