Nyheter och tips /Snygga omslag

Veckans omslag – vecka 8

måndag 27 februari, kl 11:02 av 0 kommentarer

 

Välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans omslag! Här presenterar jag i vanlig ordning de i mina ögon snyggaste omslagen från veckans skörd från förlagen i staterna.

Den här veckan bjuds det på final med David Aja, 80-talsnostalgi, Kara Danvers, ännu mera 80-talsnostalgi och underbar art nouveau. Mycket nöje!

Scarlet Witch #15 (Marvel Comics)

Sista numret av James Robinsons Scarlet Witch och därmed är också cirkeln sluten när det gäller David Ajas förträffliga omslagsvit till hela serien. Skön minimalism när den är som bäst och det ska bli spännande att se vad han ska göra härnäst.

The Power of the Dark Crystal #1 (Archaia)

Frank Oz och Jim Hensons film The Dark Crystal (Den mörka kristallen) kom ut 1982 och fast jag inte sett den så hade jag den på en idag helt sönderspelad ljudkasett med tillhörande bilderbok tillsammans med bland annat Star Wars-trilogin, E.T., och Indiana Jones. Nostalgiskt så det förslår med andra ord och Jae Lees underbara omslag till den nya följetongen prickar helt rätt.

Supergirl: Being Super #2 (DC Comics)

Joëlle Jones är en serieskapare som hela tiden går från klarhet till klarhet, både i sin egen skapelse Lady Killer på Dark Horse men även hos Marvel (recension av Mockingbird dyker upp inom kort) och DC med miniserien Supergirl: Being Super. En jordbävning har drabbat Midvale och Kara Danvers tvingas använda sina krafter för att rädda sina vänner i detta mycket snygga och actionladdade omslag.

Highlander: The American Dream #1 (IDW)

Efter den första Highlander-filmen från 1986 förvandlades hela sagan om den odödlige högländaren Connor MacLeod till ett franchise med fyra riktigt dåliga filmer, ett antal böcker, en TV-serie, två serier från Dynamite och slutligen en film-reboot som ännu inte sett dagens ljus. Den första filmen tycker jag är helt okej (eftersom Sean Connery är med, träbocken Christopher Lambert kan jag klara mig utan) och Francesco Francavilla lyckas även han fånga själva grundkänslan i ett väl komponerat och snyggt färglagt omslag till IDW:s nya följetong.

Monstress #10 (Image Comics)

Veckans favorit går till Sana Takedas senaste stilistiskt fulländade omslag till Monstress. Väntan på nästa trade börjar nästan bli outhärdlig men å andra serien så får jag snart glädjen att läsa om den lysande första volymen.

Tekniskt strul gjorde att allt gött jag läst under sportlovet får vänta till den här veckan och så även Veckans omslag men nu är vi på banan igen tack vare en strålande insats av Jonas Stenqvist. Becky Cloonans Southern Cross, Marguerite Bennetts DC Comics Bombshells och Chelsea Cains Mockingbird ligger bara några tangenttryck bort. Vi syns igen!!!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...