Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 10

fredag 10 mars, kl 23:40 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

MAN-THING #1
Manus: R.L. Stine
Illustration: German Peralta, Daniel Warren Johnson
Förlag: Marvel Comics

Steve Gerbers långa, härligt bisarra och underbara sejour från 1970-talet med Marvels eget träskmonster räknar jag som en av förlagets allra bästa och nu är det åter dags för en ny följetong av ingen mindre än ”barnlitteraturens Stephen King” – R.L. Stine. Sedan något år tillbaka har Marvel rekryterat renodlade romanförfattare – såsom Ta-Nehisi Coates (Black Panther) och Chelsea Cain (Mockingbird) – och den 73-årige Stine har en lång karriär bakom sig, bland annat som författare till de populära barnrysarna Goosebumps som blivit ett helt franchise med både TV-serie och spelfilm med Jack Black i huvudrollen som Stine själv. Huvudhandlingen i den nya Man-Thing, tecknad av German Peralta (Agents of S.H.I.E.L.D.), utspelas i Hollywood och vi får även en minirysare, tecknad av Daniel Warren Johnson (Extremity)

GRASS KINGS #1
Manus: Matt Kindt
Illustration: Tyler Jenkins
Förlag: BOOM! Studios

Bröderna Robert, Bruce och Ashur styr över ett eget litet samhälle utanför den lilla staden Cargill – till sheriffen Humberts förtret eftersom de bryter mot lagen. Brödernas farföräldrar grundade Grass Kingdom och de tänker inte låta någon ta det ifrån dem men deras tillvaro blir alltmer komplicerad när den unga gåtfulla kvinnan Maria flyr till deras samhälle för att söka skydd. Grass Kings är skapad av Matt Kindt (Mind MGMT, Dept. H) och Tyler Jenkins (Peter Panzerfaust, Neverboy, Snow Blind) och en serie skapad av bägge dessa herrar är för bra för att vara sann så jag har lagt den till min pull list.

THE OLD GUARD #1
Manus: Greg Rucka
Illustration: Leandro Fernandez
Förlag: Image Comics

Eftersom det inte blev något Veckans nyheter under sportlovet så tänkte jag avsluta dagens inlägg med en av serierna från den veckan och som dessutom är en av årets mest emotsedda enligt min egen mening. Greg Rucka och Leandro Fernández (The Discipline, The Punisher MAX) har slagit sina påsar ihop för att ge oss The Old Guard som handlar om ett mycket speciellt team av legosoldater – som har den unika förmånen att de är osårbara och odödliga. Som författare till Wonder Woman och Lazarus har Rucka gedigen erfarenhet av odödliga krigare i sin verkförteckning och förutom prinsessan Diana av Themyscira och Forever Carlyle kan han nu lägga Andromache of Scythia (”Andy”) och hennes kamrater till listan. Jag har redan läst första numret och det var en riktig höjdare och jag hoppas fortsättningen håller samma klass.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...