Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 14

lördag 8 april, kl 16:09 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

BLACK CLOUD #1
Manus: Ivan Brandon, Jason Latour
Illustration: Greg Hinkle
Förlag: Image Comics

Zelda kommer från en märklig värld där fantasin inte har några gränser men efter en misslyckad revolution hamnar en ertappad och pank Zelda i New York City. Eftersom hon har nycklarna till ett magiskt rike försöker hon göra det bästa av sin situation för att komma hem, men naturligtvis går allt åt fanders och hon jagas istället snart av bägge världarna. Black Cloud är författad av Ivan Brandon (Drifter) och Jason Latour (Southern Bastards, Spider-Gwen, Loose Ends) och är tecknad av Greg Hinkle (Airboy) och färglagd av Matt Wilson (The Wicked + The Divine). Hinkles underbara blandning av fantasi och verklighet i Airboy och Wilsons vanligtvis mästerliga färgpalett gör att jag bara måste utforska den här serien så recension dyker upp så småningom.

ROCK CANDY MOUNTAIN #1
Manus/Illustration: Kyle Starks
Förlag: Image Comics

Kyle Starks är mest känd för sin Eisner-nominerade serie Sexcastle som är en kärlekshyllning till actionfilmer från 80-talet medan hans nya skapelse – Rock Candy Mountain – är en luffarversion av klassiska kampsportsfilmer från förr. Serien utspelas strax efter Andra världskriget och handlar om den mystiske (och kanske galne) luffaren Jackson och hans jakt på luffarnas mytomspunna paradis. Rock Candy Mountain innehåller klassiska luffaringredienser som tåg, vänskap och mycket slagsmål men även inslag av magi och Djävulen i egen hög person. Alla som sett bröderna Coens lysande film O Brother, Where Art Thou? känner säkert igen sången (med sina underbara bilder av ”hönor som lägger löskokta ägg” och ”cigaretträd”) som gett serien dess namn och som spelades in första gången 1928 av Harry McClintock, som även var känd under sitt luffarnamn Haywire Mac.

ELEANOR AND THE EGRET #1
Manus: John Layman
Illustration: Sam Keith
Förlag: AfterShock Comics

Eleanor and The Egret från AfterShock Comics beskrivs som en lätt surrealistisk historia i något sorts alternativt Paris i början av 1900-talet och handlar om en konsttjuv och hennes sidekick, en talande häger som blir lite större efter varje lyckat brott, vilka ger sig ut på en allt våghalsigare stöldturné av världsberömda målningar samtidigt som de leker katt-och-råtta med sina förföljare. Serien är skapad av John Layman, som efter nio år nu avslutat sin skruvade kriminalserie Chew, och tecknaren Sam Keith som är mest känd som medskapare till Neil Gaimans Sandman (Preludes and Nocturnes, som även recenserades i den eminenta seriepodden Hög av Seriers bokklubb förra veckan) samt serierna The Maxx och Zero Girl.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...