Recensioner

The Fix, Vol. 2: Laws, Paws & Flaws

fredag 12 maj, kl 12:19 av 0 kommentarer

I första volymen av Nick Spencer och Steve Liebers kriminalkomedi The Fix lyckades Mac bli ny husse åt LAX-flygplatsens omutliga knarkhund Pretzels och Roy tog ett enkelt sidojobb som livvakt åt den unga Hollywood-stjärnan Elaina. Det visade sig dock att Elainas destruktiva och kostsamma livsstil gjorde jobbet till något helt annat än en promenad i parken och inte blev det bättre när hon mördades i sitt hem av två maskerade rånare som dessutom sprängde hennes hus i småbitar. Nu tvingas Roy samarbeta direkt med stadens borgmästare Kendall Kincaid (mer känd under smeknamnet ”The Kid” eftersom han tillbringar all sin lediga tid med att spela TV-spel och rollspel, röka på eller onanera bakom talarstolen för att han kan) som tagit över utredningen personligen samtidigt som Roy ligger pyrt till eftersom han har en lukrativ affärsidé vid sidan om som går ut på att råna kändisar i deras hem och sälja deras grejer på ebay. Den hemlöse knarkaren Meth-Head Matty brukar hjälpa Roy med denna verksamhet och eftersom Matty och hans kompisar rånat Elaina precis innan hennes mördare kom dit och letade efter något värdefullt som de inte hittade så är Roy minst sagt intresserad av vad Matty och hans vänner kom över.

Mycket är sig likt i andra volymen av The Fix där alla, inklusive borgmästare och lagens långa arm, är korrupta eller ägnar sig åt verksamhet som är moraliskt förkastlig. Den komiska dialogen och den skruvade handlingen ger underhållning för stunden i en serie som inte riktigt bestämt sig för vilket ben den ska stå på. Antingen är The Fix bara ett stort skämt eller så är det en bitande satir över ett korrumperat samhälle där alla bara tänker på sig själva. Det närmaste sanningen är nog att det är en kombination av båda men jag saknar de djupare inslagen från första volymen och den övergripande handlingen är fortfarande en gåta som väntar på ett svar efter totalt åtta nummer av serien.

Seriens nya karaktärer The Kid och Meth-Head Matty bjuder på ännu mera knas, speciellt Matty som är en obesegrad champion i Meth Addict Fight Club eftersom han är så hög att han tål hur mycket stryk som helst och helt enkelt tröttar ut sina motståndare, men överlag börjar redan en mättnadskänsla göra sig påmind och seriens överskott på män samt grabbig dialog och jargong gör att jag tappar intresset. Det som dock håller serien vid liv är den intima relationen mellan Mac och Pretzels som förvandlas till ren kärlek när Pretzels gör en hjältemodig insats för sin nya husse som nära på kostar honom livet.

Förhållandet mellan hund och husse är det som får mig att vilja läsa mer och jag tänker ge den några volymer till eftersom jag trots allt vill veta vad The Fix går ur på.

Manus: Nick Spencer
Illustration: Steve Lieber
Färgläggning: Ryan Hill
Förlag: Image Comics
Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...