Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 19

lördag 13 maj, kl 08:55 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

BUG! THE ADVENTURES OF FORAGER #1
Manus: Lee Allred
Illustration: Mike Allred
Förlag: DC Comics

I år skulle Jack Kirby, King of Comics, fyllt hundra år och hos DC har man redan dragit igång jubileet med Kamandi Challenge och nu är det även dags för en miniserie med en av Kirbys mindre kända skapelser på etiketten Young Animal. Tidigare har Young Animal publicerat nya versioner av Doom Patrol, Shade The Changing Girl och Cave Carson Has a Cybernetic Eye och nu är turen kommen till Forager som tillhör en ras av humanoida skalbaggar från Kirbys Fourth World, hemvist för The New Gods och Darkseid. Denna miniserie tecknas av Mike Allred – skapare av Madman, medskapare till Art Ops och iZombie samt illustratör till serier som X-Force, X-Static, FF och Dan Slotts pågående Silver Surfer – som med sin karaktäristiska pop-art-stil visat sig vara en sann arvtagare till Kirbys estetik och härligt galna skaparglädje. Med manus av brodern Lee och hustrun Laura som färgläggare är detta en familjeaffär att se fram emot.

REGRESSION #1
Manus: Cullen Bunn
Illustration: Danny Luckert
Förlag: Image Comics

Med The Sixth Gun från Oni Press, The Empty Man från BOOM! Studios (som kommer som film 2018), Sinestro från DC Comics, Harrow County från Dark Horse Comics, Micronauts från IDW, The Shadow från Dynamite och bland annat titlar med Venom, Magneto, Moon Knight och Deadpool från Marvel Comics så kan man lugnt konstatera att Cullen Bunn är en synnerligen produktiv författare hos flera amerikanska serieförlag och dessutom lyckas han hålla en hög kvalité på sitt skrivande. Nu är det dags för hans debut hos Image Comics och det blir ytterligare ett nedslag i skräckgenren som Bunn behärskar till fullo. I Regression får vi möta Adrian som lider av hemska mardrömmar som han försöker förstå med hjälp av hypnosterapi. Det visar sig vara något övernaturligt i görningen och när Adrian vaknar upp upptäcker han att en ockult fasa tagit över han psyke.

ROCKET #1
Manus: Al Ewing
Illustration: Adam Gorham
Förlag: Marvel Comics

Eftersom Guardians of the Galaxy 2 går för fullt på biograferna just nu är det inte konstigt att Marvel ger ut en ny soloserie med kosmos största vapenentusiast som hatar att kallas tvättbjörn. Det som är anmärkningsvärt är att vi redan hade en soloserie med Rocket Raccoon av Matthew Rosenberg och Jorge Coelho (avslutad i april 2017) som bara blev fem nummer lång och uppenbarligen ville Marvel ha något annat än det Rosenberg och Coelho erbjöd. Nu går lotten istället till Al Ewing (Ultimates, New Avengers) och Adam Gorham (The Violent) i titeln Rocket där vår protagonist ger sig ut på brottets bana igen.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...