Recensioner

Revival: Deluxe Edition Vol. 3

lördag 13 maj, kl 20:05 av 0 kommentarer

Staden Wasau i Wisconsin ligger i karantän sedan ”Revival day” då alla stadens invånare som dog den dagen plötsligt återvände till livet. Nu har FBI beslutat sig för att internera ”revivers” som är farliga för sig själva eller andra utan den lokala polisens vetskap och konspirationsteoretikern Edmund Holt tänker göra allt i sin makt för att stoppa detta övergrepp på samhället. Martha ”Em” Cypress, dotter till stadens sheriff och syster till polisen Dana, är också en av dessa revivers och försöker desperat ta reda på var professor Aaron Weimar, som är far till barnet i hennes mage, tagit vägen. Med hjälp av journalisten May Tao och den lätt instabile snöskoterreparatören och exorcisten Blaine Abel lyckas de till slut och upptäckten av Weimar sprider visst ljus på gåtan om Revival day men sätter också igång en kedjereaktion av våldsamma händelser och förvecklingar. När familjen är i fara beslutar sig Dana för att hjälpa sin syster till varje pris och gå till botten med vem det var som dödade henne på Revival day.

Serien Revival av Tim Seeley och Mike Norton har jag följt ända sedan starten 2012 och nu när serien är avslutad är jag väldigt sugen på att läsa den rafflande avslutningen. Revival: Deluxe Edition Vol. 3 samlar #24-35 av serien och den sista lyxutgåvan av serien dyker upp i slutet av maj och tur är väl det för inte kommer vi så nära upplösningen som jag hade hoppats i den här volymen. Istället håller Tim Seeley oss på sträckbänken med ännu fler gåtor, Edmund Holts sluga skenmanöver, Blains förvandling till en kristen gerillaledare och beslutet att fånga in alla revivers eftersom de klassas som en säkerhetsrisk.

Det som håller serien vid liv är förhållandet mellan Dana och Em och seriens huvudpersoner är också de mest genomarbetade karaktärerna. Även om Revival är fylld av många spännande personligheter så är det systrarnas berättelse som berör mest. I och med att interneringslägret The Farm existens blir officiell introduceras också karaktären general Louise Cale som tillsammans med sin hustru och sonen Jacob flyttar sitt pick och pack till den gudsförgätna hålan Wasau. En av volymens starkaste scener är en kvällsmåltid hemma hos familjen Cale där Jacob uppgivet berättar att den ende killen som pratade med honom i skolan frågade om han spelade basket eftersom han är svart och en tjej berättade att det inte var hans fel att han blivit adopterad av två ”flator” och om han bad om förlåtelse så skulle han komma till himlen. Louises svar är klockrent: ”I envy you. You’re young. You’re going to live to see stupid people become a pathetic fringe. You’re going to live to see all the ignorant people die off, and none of the old grudges will matter.”

Denna scen samt Dana och Ems väg tillbaka till varandra räddar en rätt slätstruken mellanakt och nästa gång som jag dyker ner i serien så räknar jag med att få svar på alla mina frågor…och de är många.

Manus: Tim Seeley
Illustration: Mike Norton, Emilio Laso, Daniel Warren Johnson
Färgläggning: Mark Englert
Förlag: Image Comics
Betyg: 3+/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...