Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 21

söndag 28 maj, kl 12:53 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

VICTOR LAVALLE’S DESTROYER #1
Manus: Victor LaValle
Illustration: Dietrich Smith
Förlag: BOOM! Studios

Romanförfattaren Victor LaValles verk har ofta inslag av skräck och monster, framförallt i Big Machine (där en hemlig organisation undersöker mystiska varelser), The Devil in Silver (där en frisk man skickas för observation till ett mentalsjukhus som hemsöks av ett monster) samt i Hugo Award-vinnaren The Ballad of Black Tom (en ny version av H.P. Lovecrafts The Horror of Red Hook skildrad genom ögonen på en ung svart man som lever i Harlem). Nu har LaValle sällat sig till skaran av prosaförfattare som även vill pröva på serier och i BOOM! Studios Destroyer får vi en fortsättning på Mary Shelleys skräckklassiker Frankensteins monster blandat med brännande dagsaktuella socialrealistiska frågor om hudfärg, polisbrutalitet och identitet där den briljanta kvinnliga färgade forskaren Professor Josephine Baker försöker återuppliva sin döde son med hjälp av futuristisk teknologi. Som lite grädde på moset kan jag också nämna att Frankeinsteins monster, som också är en del av berättelsen, har fått en ny design av Dan Mora (Hexed, Klaus) efter LaValles önskemål om en blandning mellan Iggy Pop och Moses.

THE DYING AND THE DEAD SPECIAL EDITION TP
Manus: Jonathan Hickman
Illustration: Ryan Bodenheim
Förlag: Image Comics

Ni som har följt med i mina inlägg på Shazam vet att jag är svag för Jonathan Hickmans serier. Förutom hans briljanta Fantastic Four samt en minnesvärd sejour med Avengers som mynnade ut i eventet Secret Wars så har jag följt hans egna serier The Manhattan Projects och East of West från Image Comics. Efter att Hickman lämnade Marvel med flaggan i topp såg jag fram emot en djupdykning i hans egna projekt hos Image men förutom den nya serien The Black Monday Murders och East of West så är det inte mycket som har hänt. The Manhattan Projects ligger fortfarande i malpåse, hans lovande Frontier (där mänskligheten uppnår en perfekt morgondag men upptäcker att det inte finns vare sig hopp eller framtid och att vår civilisation är dödsdömd) skulle ha kommit ut i november 2016 men är uppskjuten på obestämd tid och så var det The Dying and the Dead (där en gammal man ger sig ut på ett personligt korståg för att undvika eller övervinna döden) som fick göra ett uppehåll efter tre fullmatade nummer 2015…ända tills nu! 24 maj kom #4 ut (det kommer tio nummer totalt) och för att locka till sig nya läsare (inklusive mig själv eftersom jag helst läser Hickmans alster i samlad utgåva) så kan man nu också köpa en specialutgåva som samlar #1-3.

Apropå serier som legat i malpåse så kommer vi även få återse Rocket Girl och Wytches i år. Amy Reader och Brandon Montclare fick avbryta Rocket Girl 2015 mitt i en story arc efter sju nummer eftersom deras arbete med Moon Girl and Devil Dinosaur hos Marvel blev en hit men nu verkar det som att det blivit lite luft i schemat då Rocket Girl #8 dyker upp i början på augusti. I slutet av augusti kan man även läsa första kapitlet i fortsättningen på Scott Snyder och Jocks moderna rysare Wytches som legat på is sedan 2015. Detta exklusiva kapitel dyker upp i Image+, förlagets eget nyhetsmagasin som får ett nytt förstanummer och återigen blir gratis om man köper Diamonds Previews-katalog.

Det var allt för den här veckan! Senare idag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...