Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 23 & 24

söndag 18 juni, kl 18:59 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

BABY TEETH #1
Manus: Donny Cates
Illustration: Garry Brown
Förlag: AfterShock Comics

Donny Cates serier utgår ofta från vardagsproblem med en liten extra tvist, såsom Buzzkill (superhjälte som får sina krafter när han är berusad), Paybacks (skulder och superhjältande i en skön blandning) och God Country (demens, gudalika krafter och ett fett magiskt bredsvärd). I Babyteeth, som är hans första serie hos AfterShock Comics, handlar det om tonårsgraviditet och viljan att skydda sitt blivande barn till varje pris…med den lilla detaljen att Sadies blivande son Clark råkar vara Antikrist i egen hög person. Det är inte svårt att dra paralleller till både Omen och Rosemary’s Baby men eftersom detta är en serie av Donny Cates så kan man nog räkna med att bli både överraskad och rejält underhållen på resan.

THE UNSOUND #1
Manus: Cullen Bunn
Illustration: Jack T. Cole
Förlag: BOOM! Studios

Den flitige skräckmästaren och serieskaparen Cullen Bunn kom förra veckan ut med en ny skräckserie där verkligheten inte är vad den verkar vara och där förnuftet som ett begrepp är en lögn. Sjuksköterskan Ashlis första dag på Saint Cascia Psychiatric Hospital förvandlas till en mardröm när ett blodigt upplopp får henne att fly till sjukhusets lugubra regioner, befolkat av dårar och monster och en mörk historia av svart magi och fasansfulla vetenskapliga experiment. Detta är Cullens andra serie hos BOOM! Studios där den första, Empty Man tillsammans med Vanesa R. Del Ray, nu filmatiserats och släpps på bio 2018.

BITCH PLANET: TRIPLE FEATURE #1
Manus: Cheryl Lynn Eaton, Andrew Aydin, Conley Lyons
Illustration: Maria Fröhlich, Joanna Estep, Craig Yeung
Förlag: Image Comics

Efter tio nummer, och en minst sagt haltande utgivningstakt, får Kelly Sue DeConnick och Valentine De Landro lite andrum för att färdigställa tredje volymen av den glödheta feministiska fängelseserien Bitch Planet. Istället bjuds det på en liten antologiserie i (än så länge) tre delar kallad Bitch Planet: Triple Feature där olika serieskapare bjuder på tänkvärda små historier från seriens värld. Varje nummer består av tre olika fristående berättelser och i första numret får vi äntligen njuta av den svenska serietecknaren Maria Fröhlichs bidrag (i historien Windows, författad av Cheryl Lynn Eaton) som jag är sjukt sugen på. Bitch Planet Vol. 2 ligger redan i sommarens välfyllda seriehög och kommer att recenseras inom kort.

WINNEBAGO GRAVEYARD #1
Manus: Steve Niles
Illustration: Alison Sampson
Förlag: Image Comics

Planerna för sommaren innefattar bland annat en husbilssemester från Norrland till Småland med familjen vilket ska bli mycket spännande. Lite för spännande blir det för tonåringen Bobby, hans styvfar Dan och mamma Christie som också befinner sig på husbilssemester och strandar i en liten amerikansk stad med mörka hemligheter. Denna fyrdelade miniserie är författad av Steve Niles (30 Days of Night) och tecknad av Alison Sampson och har hämtat sin inspiration från skräckfilmer från 60- och 70-talet med satanistiska sekter i centrum och Winnebago Graveyard är full av läskiga nöjesfält, skamliga karaktärer, smaskiga konspirationer samt en stad full av blodtörstiga satanister.

JIMMY’S BASTARDS #1
Manus: Garth Ennis
Illustration: Russ Braun
Förlag: AfterShock Comics

Garth Ennis har vid sidan om sina mainstreamsuccéer med bland annat Preacher och Punisher gjort sig ett namn i serievärlden som en stor satiriker i alltifrån krigsserier (Adventures in the Rifle Brigade), superhjälteserier (The Boys, The Pro), deckarserier (Dicks) och romantiska serier (A Train Called Love) och nu är det dags att ge sig på agentgenren i Jimmy’s Bastards tillsammans med den tidigare samarbetspartnern Russ Braun. Jimmy Regent är en klassisk brittisk agent med rätt att döda och horder av vackra kvinnor som faller för hans charm på sant James Bond-manér men i Jimmy’s Bastards tvingas huvudpersonen betala ett högt pris för sina romantiska eskapader när flera av hans illegitima avkommor visar sig vara skurkar som är ute efter att döda honom.

Det var allt för den här veckan! Senare idag är det dags för ett dubbelt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...