Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 44

lördag 4 november, kl 14:41 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

NO. 1 WITH A BULLET #1
Manus: Jacob Semahn
Illustration: Jorge Corona
Förlag: Image Comics

Den psykologiska thrillern No. 1 with a Bullet, av författaren Jacob Semahn beskriven som ”a stalker story at heart, with a Black Mirror feel” tar upp dagsaktuella frågor om hur vårt privatliv påverkas av ständig uppkoppling och sociala medier och om den galopperande teknologiska utvecklingen bara är av godo…eller om den rent av är skadlig. I No. 1 with a Bullet (skapad av Jacob Semahn och Jorge Corona som tillsammans gav oss miniserien Goners) får vi möta Nash Huang, de sociala mediernas älskling och känd som personlig assistent till den allmänt obehaglige talkshow-värden Jad Davies, som råkar bli offer för en praktig skandal när en sexfilm, filmad med hjälp av den nya och beroendeframkallande teknologin Iris Shutter (en kontaktlins som kan spela in och simulera vad som helst på ett ögonblick) dyker upp på nätet. Nash försöker förtvivlat rädda sitt rykte men när hon även terroriseras av sitt största fan är mardrömmen ett faktum.

THE GRAVEDIGGERS UNION #1
Manus: Wes Craig
Illustration: Toby Cypress
Förlag: Image Comics

Wes Craig är mest känd som medskapare (tillsammans med Rick Remender) och tecknare av serien Deadly Class och den serien gav honom också möjlighet att få pröva sina egna vingar på förlaget Image Comics med alldeles egna serier. 2014 gavs antologin Blackhand Comics ut som bjöd på tre olika historier inspirerade av pulp och gamla EC-serier. En av dessa var The Gravediggers Union som är en övernaturlig berättelse om tre dödgrävare som sköter en kyrkogård på dagen och ser till att de döda stannar i sina gravar på natten (Craig beskriver serien som en modern och mörkare version av Ghostbusters med starka influenser från H.P. Lovecraft och The Twilight Zone). Serien har nu fått en fortsättning som en miniserie (tecknad av Toby Cypress) där den övernaturliga världen går bärsärk och dödgrävarna försöker gå till botten med problemet, nämligen den apokalyptiska kulten Black Temple, som bland annat kontrollerar steroidzombies, monstergudar, träskvampyrer, spökstormar och rymdapor, samt den fjärmade dottern till dödgrävarnas ledare Cole.

GRANDVILLE: FORCE MAJEURE HC
Manus/Illustration: Bryan Talbot
Förlag: Dark Horse Comics

Den brittiske serieveteranen Bryan Talbot är mest känd för den moderna sf-klassikern The Adventures of Luther Arkwright och dess uppföljare Heart of Empire (som, enligt Anders Lundgren, ”än idag tycks vara serievärldens bäst bevarade offentliga hemlighet!”), The Tale of One Bad Rat, Alice in Sunderland samt serieböckerna Grandville som blandar steampunk, alternativ historia och thrillergenren. Grandville utspelas i en värld där Frankrike vann Napoleonkrigen och erövrade Storbritannien och där majoriteten av världens invånare består av antropomorfa djur och seriens huvudperson, Detective Inspector Archibald ”Archie” LeBrock, är en grävling som jobbar åt Scotland Yard och hans assistent, Detective Roderick Ratzi, är en välklädd råtta med monokel. I den femte och sista volymen, Grandville: Force Majeure, har LeBrock fallit offer för gangsterbossen Tiberius Koenigs diaboliska planer och befinner sig nu på flykt, misstänkt för mord. LeBrock tänker dock inte ge sig i första taget och tänker göra allt för att omintetgöra Koenigs planer och rädda drottning, fosterland och alla som han älskar.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...