Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 46

söndag 19 november, kl 10:30 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

EVOLUTION #1
Manus: James Asmus, Joseph Keatinge, Christopher Sebela, Joshua Williamson
Illustration: Joe Infurnari
Förlag: Image Comics

Efter miljontals år har den mänskliga evolutionen gjort oss till dem vi är idag och snart kommer vi att bli något helt annat. Runt hela världen inträffar snabba och oväntade förändringar men det är bara tre individer, Dr. Hurley, syster Hannah och Claire från Cinetroplis, som verkar uppmärksamma att världen håller på att återfödas och som frågar sig om de kan stoppa det…eller är det för sent? Fyra serieförfattare, James Asmus (Thief of Thieves, Quantum and Woody), Joe Keatinge (Shutter, Ringside), Christopher Sebela (Demonic, Dead Letters) och Joshua Williamson (Nailbiter, Birthright, Flash), har slagit sina kloka huvuden ihop tillsammans med tecknaren Joe Infurnari (The Bunker) för att ge oss nästa steg i den mänskliga utvecklingen med serien Evolution, bland annat inspirerad av Junji Itos skräckmanga Uzumaki och Tomie, John Carpenters kultskräckis The Thing och David Cronenbergs body horror-filmer.

JENNY FINN #1
Manus: Mike Mignola, Troy Nixey
Illustration: Troy Nixey
Förlag: Dark Horse Comics

H.P. Lovecrafts rysliga berättelser om illavarslande gudar och varelser vars blotta existens är så allomfattande och väl dolda att vi skulle bli galna om vi visste att de fanns är hetare än någonsin just nu, men Hellboys skapare Mike Mignola och serietecknaren och filmskaparen Troy Nixey visade vägen redan 1999 med sin serie Jenny Finn på Oni Press. Det blev bara två nummer då och hela minserien på fyra nummer har dykt upp i samlat format från BOOM! Studios och ges nu ut igen av Dark Horse Comics med ny färgläggning av den flerfaldigt prisbelönade Dave Stewart. Som om inte livet i hamnen i det viktorianska London vore tillräckligt fasansfullt så drabbas arbetare även av en ogudaktig plåga som deformerar deras kroppar med havstulpaner, tentakler och fjäll och en brutal seriemördare som dödar kvinnor under nattens mörkaste timmar. Allt började när den märkliga unga flickan Jenny Finn dök upp och vart hon än går hör man viskningar om Jordens undergång.

BEST WISHES TPB
Manus: Mike Richardson, Paul Chadwick
Illustration: Paul Chadwick
Förlag: Dark Horse Comics

Mike Richardson är mest känd som grundare av serieförlaget Dark Horse Comics men han har även författat följetonger till Star Wars och Aliens på förlaget och gett ut egna serieböcker som 47 Ronin och Echoes. En som också var med på tåget när förlaget startade 1986 var tecknaren Paul Chadwick vars prisbelönade serie Concrete såg dagens ljus i Dark Horse Presents #1. Nu har dessa veteraner tillsammans skapat seriealbumet Best Wishes som handlar om en önskebrunn i Central Park, New York City och två själar som samtidigt kastar i varsitt mynt på vinst eller förlust. Cal önskar sig berömmelse och respekt och Mary vill att hennes pojkvän ska visa henne äkta kärlek men ödet vill dem annorlunda när deras drömmar och önskningar sammanflätas på ett övernaturligt vis.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...