Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 1 (2018)

lördag 6 januari, kl 12:29 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

EXIT STAGE LEFT: THE SNAGGLEPUSS CHRONICLES #1
Manus: Mark Russell
Illustration: Mike Feehan
Förlag: DC Comics

DC Comics har verkligen ansträngt sig för att ge oss nya och annorlunda versioner av Hanna-Barberas klassiska karaktärer sedan 2016 och resultatet har enligt undertecknad i enstaka fall blivit vin men för det mesta vatten. Den första vågen av serier bestod av Future Quest, Scooby Apocalypse, The Flintstones och Wacky Raceland följt av Dastardly & Muttley, The Ruff & Reddy Show och Jetsons. Det mest lyckade experimentet i mina ögon är Mark Russells version av The Flintstones, som bjöd på träffsäker modern satir, vilket han redan visade att han behärskade till fullo i den mycket saknade titeln Prez från 2015. Nu är det åter dags för Russell att visa var skåpet ska stå och dessutom med en annan karaktär från Hanna-Barberas innehållsrika katalog, nämligen Snagglepuss, den talande rosa puman med sträckta kragar, manschetter och fluga som drömmer om att bli en teaterskådespelare och vars catch-phrases är ”Heavens to Murgatroyd!”, ”Heavens to Betsy!” och så ”Exit, Stage Left” som gett namn åt den nya titeln från DC Comics.

I Russells version förflyttas vi till år 1953 där Snagglepuss är en hyllad pjäsförfattare på Broadway men framgången får ett högt pris. Medan den homosexuelle Snagglepuss förbereder sin nästa stora pjäs blir han utsatt för House Committee on Un-American Activities häxjakt och det visar sig snart att ingen går säker när mörka krafter försöker tysta nöjesvärldens mest revolutionära röst.

ASSASSINISTAS #1
Manus: Tini Howard
Illustration: Gilbert Hernandez
Förlag: IDW

De sista veckorna på 2017 bjöd inte på mycket spännande nyheter när det gällde den amerikanska seriemarknaden, förutom Assassinistas, skapad av Tini Howard (Magdalena, Hack/Slash Resurrection) och Gilbert Hernandez (Love and Rockets) och som kom ut på Shelly Bonds etikett Black Crown på förlaget IDW.

Författaren själv beskriver serien så här: “It’s a Kill Bill story in a Venture Brothers world! or better yet: Fun Home taking place on a backdrop of The Expendables”, för i Assassinistas får vi följa tre kvinnliga professionella lönnmördare och deras öden och äventyr när de pensionerat sig och hängt upp maskingeväret och ninjasvärdet på hyllan. När någon kidnappar den höggravida Charlotte “Scarlet” La Costas äldsta son Kyle återförenas hon med sina tidigare kollegor Octavia “Red October” Price och Rosalyn “Blood” Diamond för att ta upp jakten. Det visar sig att det inte finns något jobb som ger lika bra betalt som att mörda folk, något som den ensamstående mamman Octavia verkligen lider av eftersom hon behöver pengar till sin sons collegeavgifter.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...