Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 6 (2018)

lördag 10 februari, kl 23:17 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

VS #1
Manus: Ivan Brandon
Illustration: Esad Ribic
Förlag: Image Comics

Esad Ribic är en underbar illustratör vars omisskännliga stil man kan njuta av i bland annat Uncanny X-Force, Thor och Secret Wars. Tillsammans med författaren Ivan Brandon (Drifter, Black Cloud) har han varit med och skapat serien VS från Image Comics som inte bara kommer att bli en av 2018 års snyggaste serier utan också bjuder på en skön mix av episk action och bitande satir. I VS har krig blivit en sport med åskådare, sponsrad av miljardärer och privata företag och som endast avbryts av reklaminslag. Sportens mest kända gladiator Satta Flynn upptäcker att livet i rampljuset är flyktigt när en ny generation av soldater anländer på arenan.

INCOGNEGRO: RENAISSANCE #1
Manus: Mat Johnson
Illustration: Warren Pleece
Förlag: Dark Horse Comics

Veckans andra nya serie är egentligen två för Karen Bergers egen etikett Berger Books från Dark Horse Comics kommer ut men en ny utgåva av Mat Johnson och Warren Pleeces seriealbum Incognegro: A Graphic Mystery (först publicerad 2008 på Vertigo) och en helt ny prequel till serien i fem delar: Incognegro: Renaissance. I den senare får vi möta den färgade reportern Zane Pinchback, vars ljusa hudfärg gör att han lätt kan tas för en vit man, när han för första gången wallraffar som ”vit” i 20-talets New York efter att en svart författare hittas mördad efter en skandalös fest. Serien skiftar här fokus från 1930-talets lynchningar i den amerikanska Södern till ”the roaring twenties” och den blomstrande perioden av kulturell aktivitet i New York-stadsdelen Harlem mellan världskrigen som kallas för Harlemrenässansen.

SWAMP THING WINTER SPECIAL
Manus: Tom King, Len Wein
Illustration: Jason Fabok, Kelley Jones
Förlag: DC Comics

2017 var året då de båda skaparna av Swamp Thing, Len Wein och Bernie Wrightson, sorgligt nog avled och DC Comics publicerar nu en hyllning till dem båda och deras fascinerande träskvarelse, författad av ingen mindre än Tom King (Batman, Mister Miracle) och tecknad av Jason Fabok, där vår hjälte förlorar sina krafter till följd av vinterns köld och dessutom försöker föra en liten pojke i säkerhet. Dessutom innehåller one-shoten Len Weins sista Swamp Thing-manuskript, tecknat av Kelley Jones, som var tänkt att bli starten på en ny serie men ödet ville annorlunda. Swamp Thing Winter Special blir därmed ett värdigt, bitterljuvt och innerligt farväl till två legendariska serieskapare.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...