Nyheter och tips

Image Expo 2018

fredag 23 februari, kl 17:01 av 3 kommentarer

21 februari 2018 var det så äntligen dags för Image Expo där förlaget Image Comics presenterar kommande nyheter. 2017 blev det ingen tillställning på grund av förlagets flytt till Portland, Oregon och även om flera av förlagets tunga namn, såsom Ed Brubaker, Brian K. Vaughan, Jonathan Hickman, Greg Rucka och Jason Aaron, inte presenterade några nya titlar så bjöds det på mycket intressant att hålla ögonen på under resten av året.

25 nya titlar annonserades och vill man läsa hela listan så finns den här hos cbr.com. Här kommer mina sju favoriter och tveka inte att kommentera om du saknade något eller bara vill jubla med mig. 😉

Först ut har vi Death or Glory av Rick Remender (Deadly Class, Black Science, Low) och den franske tecknaren Bengal. Remender har alltid varit en av mina favoritserieskapare och jag kan utan omsvep säga att det här är den titel jag ser mest fram emot av alla annonserade under Image Expo 2018. Serien handlar om Glory, en fri själ uppväxt på de amerikanska motorvägarna långt bortom samhällets kontroll. Friheten har dock ett pris när hennes älskade far insjuknar och Glory ser sig tvungen att utföra diverse välbetalda men olagliga och livsfarliga handlingar för att ha råd med faderns operationer. En längre intervju med Rick Remender kan ni hitta här på cbr.com.

Annie Wu presenterade sin första helt egna serie Dead Guy Fan Club som hon både författat och tecknat. Serien handlar om grundarna till en fanclub för en berömd rockstjärna som återsamlas i vuxen ålder för att undersöka rockstjärnans mystiska död och den eventuella inblandningen av en labil medlem i deras gamla gäng. Wu imponerade stort med sin illustration av Kate Bishops äventyr i Matt Fractions Hawkeye och man kan också njuta av hennes alster i Black Canary och Archie. Fler detaljer kan ni hitta på nerdist.com.

Echolands av J.H. Williams III (Batwoman, Sandman: Overture) och W. Haden Blackman (Batwoman, Elektra) utspelas i en värld med en gömd historia som är en mystisk mix av robotar, cowboys, vampyrer, pirater och allt annat härligt du kan tänka dig. Serien handlar först och främst om Hope som är en tjuv som stjäl något värdefullt från en despotisk trollkarl, flyr tillsammans med sina vänner och utforskar världen och alla dess hemligheter.

John Layman skapade serien Chew (tillsammans med tecknaren Rob Guillory) som avslutades 2016 efter 60 nummer och Nick Pitarras härligt skruvade och detaljrika stil kan man njuta av i Jonathan Hickmans The Manhattan Projects. Dessa båda herrar ligger bakom den nya serien Leviathan där några ungdomar utför en magisk ritual på skämt och får ett livslevande kaijumonster på halsen.

Den lokala meterologen Nathan Bright lever livets glada dagar på den terraformade planeten Mars utan ett enda bekymmer i världen. Nathan lider dock av minnesförlust och när hans förflutna, som han inte har en aning om, hinner i kapp honom visar det sig att han kan vara skyldig till den värsta terroristattacken i mänsklighetens historia – ett dåd som tillintetgjorde nästan hela Jordens befolkning. Med hjälp av agenten Amanda Cross försöker den förvirrade och skräckslagne Nathan rentvå sitt namn och hitta den verkliga skurken innan hen utför utrotar resten av mänskligheten. The Weatherman är skriven av Jody LeHeup (en av skaparna bakom den komiska fullträffen Shirtless Bear-Fighter) och tecknad av Nathan Fox.

Redan i november förra året presenterade Mark Millar sin första nya Netflix/Millar World-serie The Magic Order och nu är det också klart att Image Comics kommer att publicera dessa titlar. Serien, tecknad av Olivier Coipel, utspelas i en värld där fem familjer av magiker ser till att man kan sova gott om natten vilket de har gjort i generationer. På dagen har de vanliga jobb och gör saker som du och jag men på natten är de magiker som skyddar oss mot mörkrets fasor…och nu måste de bekämpa en fiende som dödar dem en efter en. Millars serier är lite ”hit or miss” och det känns som flera andra redan gjort den här berättelsen, t. ex. Harry Potter eller Jonathan Hickmans The Black Monday Murders, men jag tänker ändå ge den en chans eftersom jag aldrig lär mig.

Den sista titeln är en riktig ”no-brainer” för Matthew Rosenberg och Tyler Boss har redan förtjänat en plats i mitt hjärta med sin underbara serie 4 Kids Walk Into a Bank som jag utsåg till Årets bästa miniserie 2017 i min årskrönika. I november kommer deras första Image-titel What’s the Furthest Place From Here? och den kan bäst beskrivas så här:

”WHAT’S THE FURTHEST PLACE FROM HERE? tells the story of a gang of young punks getting lost in the wasteland of America. After their youngest member disappears their quest to find her may put them in a fight to survive against the most deadly terrain, the most dangerous gangs, and maybe even each other. Or maybe not. Either way they’re going to find out how the world ended.”

Kommentarer

 1. Pärka says:

  Tyckte inte först att det fanns så mycket att bli exalterad över eftersom inga av mina favoriter, förutom Remender, var representerade. Och även om det inte är så många som jag tänker direkt ”den måste jag ha” finns det mycket som ser värt ut att undersöka. Särskilt med tanke att jag inte läst mycket av någon av skaparna (igen Remender exkluderad).
  De som jag är mest sugen på måste jag säga är Dead Guy Fan Club och Echolands. Death or Glory känner jag inget omedelbart sug för handlingen eller Bengals teckningar men det är ju Remender så det behöver en väl prova. Olivier Coipel till trots har jag inget större förtroende för Millar så den kommer jag nog stå över. Rosenberg/Boss bör nog kollas in efter jag fått upp intresset för deras samarbete efter din recension av 4 Kids Walk Into a Bank.
  Utöver de som du nämnt tycker jag även att Jook Joint och Shanghai Red ser lovande ut. Har du läst något av Sebela Andreas och vad kan du säga om det i sådana fall?

 2. Andreas Mars says:

  Tyvärr har jag inte läst något av Christopher Sebela men funderar på att plocka upp Dead Letters (BOOM! Studios) och nya Cold War (AfterShock Comics).
  Tee Franklins Jook Joint verkar också lovande och jag ska plocka upp hennes album Bingo Love också.

 3. Pärka says:

  Ok, har också varit intresserad av Dead Letters ett tag. Bingo Love får undersökas. Det känns som det överlag varit mycket positivt kring den.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...