Recensioner

Ms. Marvel, Vol. 9: Teenage Wasteland

torsdag 2 augusti, kl 22:48 av 0 kommentarer

Kamala Khan har haft det riktigt tungt på sista tiden. Först flyttade hennes bästa vän Bruno till Wakanda (och de skiljdes inte precis åt som vänner) och hon har hamnat i onåd hos sina superhjältekollegor och mentorer Tony Stark och Carol Danvers. Dessutom dyker den pakistanske hjälten Red Dagger upp i Jersey City och med tanke på hur mycket han har åstadkommit på så kort tid är det en fråga som gnager i hennes medvetande: Vem behöver Ms. Marvel?

Nu när Ms. Marvel är försvunnen försöker vännen Naftali ta reda på vart Kamala tagit vägen alltmedan hennes övriga vänner Mike, Nakia, Gage och Zoe försöker fylla tomrummet efter sin favoritsuperhjälte genom att turas om att patrullera stadens gator utklädda till Ms. Marvel och tillsammans med Red Dagger måste de besegra skurken Inventor som försöker använda Jersey Citys åldringar som batterier åt sina nya biomekaniska helvetesmaskiner.

Efter att ha läst snart 50 nummer av Ms. Marvel (Volym 9 innehåller Ms. Marvel #25-30 vilket blir #44-49 om man räknar ända från starten 2014) känns det lite beige att den volym som är föremål för min recension råkar vara den sämsta hittills och av en mycket enkel anledning: Ms. Marvel är försvunnen och frånvarande större delen av handlingen. Visst är hennes vänner också bra karaktärer men de bleknar betydligt i jämförelse med seriens oemotståndliga stjärna.

Det mesta av den här volymen är faktiskt mest en transportsträcka till #29-30 där Bruno återvänder från Wakanda, Kamalas bror blir pappa och Kamala får en brorson, en av Ms. Marvels ärkefiender återvänder, Kamala får goda råd av sin imam plus lite härlig tonårskärlek. Det enda minnesvärda från arcen ”Teenage Wasteland” (Ms. Marvel #25-28) är att Carol Danvers och Kamala begraver stridsyxan, resten är bara bedrövligt tråkigt och fånigt och härligt skönt när det äntligen är över och jag kan njuta av volymens sista två nummer.

G. Willow Wilson ligger precis i startgroparna för ett mycket intressant 2019 med både den egna titeln Invisible Kingdom från Berger Books tillsammans med Christian Ward samt att hon fått det ärevördiga uppdraget att ta över Wonder Woman på DC Comics men jag hoppas att hon inte släpper Ms. Marvel för när den är som bäst så är det en av Marvels bästa pågående serier alla kategorier.

Manus: G. Willow Wilson
Illustration: Nico Leon
Färgläggning: Ian Herring
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...