Nyheter och tips

Veckans nyheter – Vecka 31 (2018)

fredag 3 augusti, kl 11:15 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

THE SEEDS #1
Manus: Ann Nocenti
Illustration: David Aja
Förlag: Dark Horse Comics

”The bees are swarming. What do they know that we don’t?
The rich have built walls around their wealth and scramble into escape rockets. The romantic and the ruthless cross over into the lawless wilds of Zone-B. A few cantankerous aliens have come to collect the last dregs of humanity’s essence for the celestial embryo bank. One of them falls in love.

Astra is an idealistic journalist who stumbles into the story of a lifetime, only to realize that if she reports it, she’ll destroy the last hope of a dying world. How far will she go to get her story? An eco-fiction tech-thriller where flora and fauna have begun to mutate, The Seeds is also a story of love beyond race and gender, and of the resilience of both human and animal kind.”

Från början var The Seeds en av titlarna som skulle vara med och lansera Karin Bergers egna etikett Berger Books på Dark Horse Comics i början av 2018 men utgivningsdatumet flyttades ständigt framåt. Nu är den äntligen här och översvallande recensioner har regnat in den här veckan i vad som kanske är årets mest hypade nykomling. Jag har inte läst något av Ann Nocenti (Daredevil, Catwoman) förut men jag avgudar David Ajas perfekt ekonomiska och minimalistiska stil från Hawkeye och Immortal Iron Fist och även om det finns en risk att det kommer att ta lång tid innan jag får läsa hela miniserien i fyra delar så är det värt att vänta.

PROJECT SUPERPOWERS #1
Manus: Rob Williams
Illustration: Sergio Davila
Förlag: Dynamite Entertainment

2008 startade Jim Krueger och Alex Ross en ny titel på Dynamite Entertainment där man skapade ett eget litet superhjälteuniversum bestående av gamla superhjältar från Golden Age-eran som nu blivit allmän egendom. Totalt blev det två följetonger samt två miniserier av Warren Ellis respektive Ryan Browne men nu, tio år efter debuten, är det dags att åter möta The Black Terror, Green Lama, Masquerade, Fighting Yank och Samson i Project Superpowers i en ny följetong skapad av Rob Williams (Suicide Squad, Unfollow, Judge Dredd) och Sergio Davila (Injustice).

LEVIATHAN #1
Manus: John Layman
Illustration: Nick Pitarra
Förlag: Image Comics

”Poor Ryan DeLuca didn’t buy enough beer for his party, and while he was out on a beer run his idiot buddies busted out some mystical arcana and performed a summoning ceremony—a ceremony that summoned a giant monster from hell!”

Leviathan är något så galet som en Kaiju-komedi men bakom denna galna titel döljer sig två serieskapare som skapat minnesvärda alster var för sig och tillsammans tror jag att de kan bjuda på något alldeles extra. John Layman har redan belönats med flera Eisner Awards för den kannibalistiska agentkomedin Chew och Nick Pitarra har med sin detaljerade och sköna stil gjort Jonathan Hickmans The Manhattan Projects till något utöver det vanliga.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...