Nyheter och tips

The Weekly Bugle – vecka 36 (2018)

onsdag 12 september, kl 00:27 av 0 kommentarer

Här presenteras varje söndag (ordentligt försenad denna gång, sorry about that!) vad som har hänt i seriernas värld, främst borta i Amerikas förenta stater. Let’s get to it!

  • För den som är intresserad av Scott Snyders pågående Justice League har författaren avslöjat att Will Payton, den sjätte personen att ha superhjälteidentiteten Starman, kommer vara med mycket i serien. Karaktärens återtåg i strålkastarljuset kommer starta med denna månads #8. Mer information i en intervju med Snyder finns här.
  • Tecknaren Rafa Sandoval har kritat på ett nytt tvåårsavtal med DC Comics om att vara exklusiv för förlaget. Han kommer även ta över som ny tecknare på The Flash i och med novembers #58.
  • WarnerMedia, konglomeratet som DC Comics ägs av, har skapat nya riktlinjer för att öka mångfalden på projekt av sina dotterbolag. Detta ska följas av alla deras bolag (som även inkluderar TV-seriejätten HBO och filmbolaget Warner Bros.) och ska appliceras på berättelsernas karaktärer såväl som de som anställs för att skapa dem. Läs mer här.

  • Årets Joe Shuster Awards har delats ut. Priset går till de kanadensare som presterat bäst i seriemediet under året som gått. Bästa författare gick till Jim Zub, tecknarkategorin vann Stuart Immonen medan Djibril Morrisette-Phan vann bästa omslagstecknare. Priset för cartoonists rodde Jeff Lemire hem och bästa webserieskapare tilldelades Gisele Lagace och David Lumsden för deras Ménage à 3. För mer pristagare och invalda i kanadensiska Comic Book Creator Hall Of Fame se här.
  • Ronan Cliquet kommer ta över som ny tecknare på DC Comics The Unexpected en månad tidigare än vad som har varit annonserat. Han kommer nu börja på oktobers #5, eftersom Cary Nord och Mark Farmer som skulle stå för numret har fullt upp med sin Wonder Woman med G. Willow Wilson som startar i november.
  • Den amerikanska intressegruppen The Valkyries, som skapades för att skapa en mötesplats för kvinnor inom serieförsäljningsbranschen, har upplösts efter anklagelser om diskriminering och att de inte har lyckats representera färgade kvinnor på ett fullgott sätt. Läs mer här.
  • Legendaren Dave Gibbons har delat med sig av sin syn på hur han och Alan Moores Watchmen påverkade det efterföljande serielandskapet och framför allt vad han tycker om den mörka ton serierna antog därefter. Läs vad han sa här.
  • Tom King hintade på Twitter om möjligt nytt Batman-material med hans pålitligaste vapendragare Mitch Gerads. En bild på Gerads Eisner Award från i år ackompanjerades av Kings ord om att han letade efter en tecknare för en ”classic, gritty Batman detective story”. Läs mer om nyheten här.
  • Serier som annonserats under veckan: Guardians Of The Galaxy av Donny Cates och Geoff Shaw i januari 2019 (Marvel Comics), The Only Living Girl av David Gallaher och Steve Ellis i mars 2019 (Papercutz), Clyde av Jim Benton i februari 2019 (IDW Publishing), The Life Of Frederick Douglass: A Graphic Narrative Of A Slave’s Journey From Bondage To Freedom av David F. Walker, Damon Smyth och Marissa Louise i januari 2019 (Ten Speed Press), Plain Jane av Vera Brosgol under vintern 2021 (First Second Books), Neon Future av Steve Aoki, Jim Krueger och Jheremy Raapack i oktober 2018 (Impact Theory Comics), The Dam Keeper: Return From The Shadows av Robert Kondo och Dice Tsutsumi i juli 2019 (First Second Books), The Superior Spider-Man av Christos Gage och Mike Hawthorne i december 2018 (Marvel Comics) och Infinity Wars: Fallen Guardian av Gerry Duggan och Andy MacDonald i december 2018 (Marvel Comics).

Håll ögonen här om lite mindre än en vecka för mer nyheter!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...