Recensioner

Domino, Vol. 1: Killer Instinct

torsdag 7 februari, kl 15:35 av 0 kommentarer

Den lyckosamma mutanten och legosoldaten Domino och hennes kollegor och bästa vänner Outlaw och Diamondback är på ett uppdrag i den amerikanska vildmarken som visar sig vara en fälla gillrad av en mystisk kvinna vid namn Topaz. Senare, när Domino vilar ut efter sitt stora födelsedagskalas i San Francisco, dyker denna Topaz plötsligt upp i hennes lägenhet i sällskap med en gammal, sjuklig man vid sin sida som dessutom hävdar att han känt Domino sedan det topphemliga Project Armageddon som gav henne hennes turkraft – en kraft som nu sviker henne när Topaz kastar ut henne genom fönstret. Vem är Topaz och den mystiske mannen som verkar bli yngre ju mer Dominos krafter sviktar och hur kommer det sig att de alltid verkar veta allt om hennes planer i förväg? Kan hon lita på sina vänner eller är de rentav förrädare?

Jag har inte följt X-Men i serieform sedan Grant Morrisons dagar och den enda kontakten jag haft med Domino är som medlem i Deadpools team X-Force i den senaste Deadpoolfilmen. Zazie Beetzs version av karaktären tillsammans med Josh Brolins Cable var en av filmens bästa ingredienser och när Marvel meddelade att karaktären skulle få en egen solotitel som dessutom var författad av Gail Simone (Red Sonja, Batgirl, Clean Room, Crosswind) så tänkte jag att jag skulle ge den en chans.

Jag kanske är helt hjärtlös men det enda bestående minnet av första volymen är Dominos självömkande inre dialog som hakat upp sig som en gammal grammofonskiva. Några ljusglimtar är den ursöta svartvita mopsen som Domino får i födelsedagspresent, glimtar från hennes tid hos Project Armageddon och den varma vänskapen mellan henne och duon Outlaw och Diamondback som ställer upp i alla väder. Annars präglas volymen av lömska B-skurkar med hämndbegär, logiska fallgropar, Dominos crush på Kung Fu-mästaren Shang-Chi som ska hjälpa henne att hitta sitt inre jag så hon kan återfå sina krafter och en massa tröttsamma såpaingredienser som ger mig träsmak.

Om du vill läsa något bra av Gail Simone så rekommenderar jag starkt hennes egna titlar Clean Room och Crosswind (den senare kommer dessutom snart få en fortsättning men mer om det under året) eller hennes version av den svärdsvingande hondjävulen Red Sonja från Dynamite Entertainment som dessutom finns att införskaffa på Comixology för en spottstyver fram till 25 februari.

Manus: Gail Simone
Illustration: David Baldeón
Färgläggning: Jesus Aburtov
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 2/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...