Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 13 (2019)

lördag 30 mars, kl 22:36 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DETECTIVE COMICS #1000
Manus: Peter Tomasi, Brian Michael Bendis, Warren Ellis, med flera.
Illustration: Doug Mahnke, Greg Capullo, Becky Cloonan, med flera.
Förlag: DC Comics

The Caped Crusader, the Dark Knight, the World’s Greatest Detective, Läderlappen, ja, kärt barn har många namn och idag, 30 mars 2019, är det en alldeles speciell dag för Batman fyller nämligen 80 år! I mars 1939 dök han upp för första gången i #27 av tidningen som gett DC Comics dess namn för fast det stod ”maj 1939” på omslaget så gavs den ut tidigare och man har sedermera beslutat sig för att 30 mars är den officiella bemärkelsedagen. Precis som förra året när DC Comics firade Supermans 80-årsdag med ett sprängfyllt Action Comics #1000 så passar förlaget även på att hylla ytterligare en av sina ikoniska skapelser med Detective Comics #1000 med flera historier av olika författare och tecknare, 96 sidor klassisk superhjälteaction och en uppsjö av underbara variantomslag. Shazam önskar Batman stort grattis på födelsedagen!

MERA: TIDEBREAKER
Manus: Danielle Paige
Illustration: Stephen Byrne
Förlag: DC Comics

I februari 2018 presenterade DC Comics två nya imprints som riktar sig till unga vuxna och barn i mellanstadieåldern – DC Ink respektive DC Zoom. Tanken är att erbjuda fristående seriealbum skapade av författare som specialiserat sig på respektive genre och den här veckan får vi se frukten av detta när Mera: Tidebreaker (DC Ink) och Super Sons: The Polarshield Project (DC Zoom) kommer ut. Författaren till Mera: Tidebreaker, Danielle Paige, är mest känd för boken Dorothy Must Die där vi får följa en annan flicka från Kansas, Amy Gumm, som också hamnar i Landet Oz som nu styrs av diktatorn och tyrannen Dorothy. Amy rekryteras av The Revolutionary Order of the Wicked med målet att sätta punkt för Dorothys terrorregim en gång för alla. Amys kamp har blivit en hel bokserie i totalt fyra delar och det ska bli väldigt spännande att se vad Danielle Paige kan göra med karaktären Mera, drottning av Atlantis.

BAD LUCK CHUCK #1
Manus: Lela Gwenn
Illustration: Matthew Dow Smith
Förlag: Dark Horse Comics

I den nya miniserien Bad Luck Chuck från Dark Horse Comics får vi följa en protagonist som inte välsignats med en superkraft utan istället en förbannelse som genererar otur. Charlene ”Chuck” Manchester hyr ut sina ”krafter” till den som betalar bäst, vilket visar sig vara kriminella av alla de sorter men hon skaffar sig snart missnöjda kunder i form av en maffiaboss, en kultledare och en försäkringsbedragare som alla vill ha hennes huvud på ett fat.

SABRINA THE TEENAGE WITCH #1
Manus: Kelly Thompson
Illustration: Veronica Fish
Förlag: Archie Comics

The Chilling Adventures of Sabrina i sin TV-serieversion är en frisk fläkt på Netflix vilket gjort att den snart får en andra säsong. Detsamma gäller tyvärr inte för originalversionen av Robert Aguirre-Sacasa som haltar rejält i utgivningen, förmodligen beroende på att Aguirre-Sacasa har häcken full som producent och manusskribent till både Riverdale och ovan nämnda TV-serie med tonårshäxan Sabrina. Även om jag saknar originalserien så erbjuder Archie Comics nu en ny serie som är en mer lättsam och klassisk version av Sabrina, skapad av Kelly Thompson (Jem and the Holograms, A-Force, Hawkeye, West Coast Avengers och Nancy Drew) och Veronica Fish (Archie, Slam!).

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...