Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 22 (2019)

lördag 1 juni, kl 23:51 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

CODA #12
Manus: Simon Spurrier
Illustration: Matías Bergara
Förlag: BOOM! Studios

Den här veckan är det dags för sista numret av en av förra årets bästa nya titlar, nämligen Coda av Simon Spurrier och Matías Bergara. I konkurrens med de lysande titlarna Isola och Gideon Falls valde jag detta barmhärtighetsmord på fantasygenren med sitt underbara världsbygge och härliga karaktärer till Årets bästa nya serie i min årskrönika och det är ett beslut jag står fast vid. Lite besviken är jag att serien inte uppmärksammades av Eisnerjuryn men Bergara fick en välförtjänst nominering i kategorin Best Penciller så helt lottlöst blev det inte. Serien kommer att ges ut i tre små trades med fyra nummer i varje men för alla som vill få ut det mesta av denna godbit så rekommenderar jag hela serien i en fet lyxutgåva som jag hoppas att vi inte behöver vänta allt för länge på.

THE GRAND ABYSS HOTEL GN
Manus: Marcos Prior
Illustration: David Rubín
Förlag: BOOM! Studios

”In The Grand Abyss Hotel neoliberalism has become a state religion, while the citizens quietly and then not-so-quietly rebel, giving way to violence on the streets and sowing chaos. A masked vigilante takes on the role of hero to battle politicians, the erosion of democracy, and social media. After the fires burn low and the dust settles, social order returns. Or does it?”

Marcos Prior är en spansk författare som jag aldrig hört talas om men det är helt oväsentligt för denna graphic novel (som är en satir över Västvärldens demokratier där sociala medier och fake news gått helt överstyr) är illustrerad av mästaren David Rubín och det räcker gott och väl för att den här boken ska hamna på önskelistan. Första gången jag fick upp ögonen för Rubín var i The Rise of Aurora West, följt av Ether, Beowulf, Black Hammer och Sherlock Frankenstein and the Legion of Evil och jag tröttnar aldrig på hans halsbrytande stil som både kittlar nerverna och utmanar ögat.

KILLER GROVE #1
Manus: Ollie Masters
Illustration: Eoin Marron
Förlag: AfterShock Comics

”In 1970s Los Angeles, Jonny is one of the thousands of musicians trying to make it big while working a crummy bar job, and getting drunk with his whiskey soaked P.I. friend, Jackie. When Jonny gets tangled up with a local mob hitman, he not only finds a new and violent career, but maybe the inspiration for his music as well.”

Ollie Masters har skapat två kriminalserier med oväntade vändningar som är väl värda att utforska dels Snow Blind tillsammans med Tyler Jenkins samt The Kitchen med Ming Doyle som handlar om tre gangsterfruar i 70-talets Hell’s Kitchen som en vacker dag blir änkor och beslutar sig för att ta lagen i egna händer. Den sistnämnda kommer snart ut även som film med Melissa McCarthy, Tiffany Haddish och Elisabeth Moss i huvudrollerna och den kommer jag definitivt utforska samt Masters senaste thriller från AfterShock Comics.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...