Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 31 (2019)

lördag 3 augusti, kl 22:31 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

HOUSE OF X #1/POWERS OF X #1
Manus: Jonathan Hickman
Illustration: Pepe Larraz/R.B. Silva
Förlag: Marvel Comics

Den här sommaren bestämde jag mig för att ta det lugnt med bloggandet och fokuserade i stället på att läsa mer serier vilket kommer att ge utdelning senare i höst. Nyhetsbevakningen har också varit sparsam och detta inlägg innehåller därför både titlar från vecka 30 och 31. En av sommarens höjdpunkter är att Jonathan Hickman är tillbaka hos Marvel och dessutom med en nystart på hela X-universat i samma anda som det Grant Morrison gjorde med New X-Men. Detta görs med två systertitlar, på gammalt beprövat Hickman-manér, där vi får följa huvudhandlingen i House of X och i Powers of X delas tidsschemat upp i dåtid, nutid och en avlägsen framtid. Hur allt hänger ihop är som vanligt när det gäller Hickman en väl förborgad hemlighet med episka förtoner samt intrikata förvecklingar och intriger men att det kommer att vara värt att sätta tänderna i kan jag lova, speciellt med tanke på att Fantastic Four, som Hickman hade en briljant sejour med för några år sedan, medverkar.

MANOR BLACK #1
Manus: Cullen Bunn, Brian Hurtt
Illustration: Tyler Crook
Förlag: Dark Horse Comics

”Roman Black is the moribund patriarch of a family of powerful sorcerers. As his wicked and corrupt children fight over who will take the reins of Manor Black and become representative of the black arts, Roman adopts a young mage whom he gifts his powers to with the hope that someone good will take his place against the evil forces out to bring down his family and legacy.”

Tecknarna Brian Hurtt och Tyler Crook ligger tillsammans med författaren Cullen Bunn bakom två härliga långkörare i skräckgenren, nämligen The Sixth Gun (Oni Press, 50 nummer) respektive Harrow County (Dark Horse Comics, 32 nummer). Nu har dessa tre herrar slagit sina påsar ihop för att ge oss en historia som delvis handlar om magiker och blodmagi men främst en generationskonflikt och kampen för eller emot förändring.

PAPER GIRLS #30
Manus: Brian K. Vaughan
Illustration: Cliff Chiang
Förlag: Image Comics

Brian K. Vaughan är en serieskapare med imponerande hög verkshöjd vars olika verk i vitt skilda genrer jag alltid rekommenderar till folk som vill läsa något annat än till exempel superhjältar eller Fantomen. Paper Girls, tillsammans med fenomenale Cliff Chiang och den lika briljanta färgläggaren Matt Wilson, är tveklöst en av hans bästa serier överhuvudtaget. En fängslande uppväxtskildring där tiden är ur led och där våra fyra kvinnliga tolvåringar från 1980-talet desperat försöker hitta både sig själva och vägen hem tillbaka till Cleveland-förorten Stony Stream i Ohio. I och med Paper Girls #30 är serien och äventyret nu fullbordat och seriens skapare brassar på med en rejäl final på 44 sidor som jag både längtar, och bävar, efter att få läsa.

KNIGHTS TEMPORAL #1
Manus: Cullen Bunn
Illustration: Fran Galan
Förlag: AfterShock Comics

”When Auguste de Riviere returned from the Crusades, he was ashamed and horrified by the things he had done. Hoping to reclaim his soul, he pledges to root out evil wherever it might be found. But when he pursued a vile sorcerer into a forbidden forest, his life was shattered. Auguste ventured into the dark forest, but emerged in the modern world. Accompanied now by the enigmatic Jane Fool, Auguste hunts a madman while trying to piece together the mystery of his very existence.”

Den mycket produktive Cullen Bunn lägger ytterligare en titel till sin gedigna verklista, den här gången på förlaget AfterShock Comics där man redan kan läsa hans Brothers Dracul, Unholy Grail, Dark Age och Witch Hammer. Knights Temporal är en weird fantasy där vi får möta en korsriddare som söker försoning och förföljer en ondskefull magiker in i en förtrollad skog som ingen, enligt legenden, kommer ut ifrån när man väl varit så modig eller dumdristig att man gått in i den. Detta visar sig dock vara en sanning med modifikation för Auguste lyckas lämna skogen men hamnar i en annan tid och inte bara en utan flera.

BATMAN: CURSE OF THE WHITE KNIGHT #1
Manus/Illustration: Sean Murphy
Förlag: DC Comics

”The Joker recruits Azrael to help him expose a shocking secret from the Wayne family’s legacy—and to run Gotham City into the ground! As Batman rushes to protect the city and his loved ones from danger, the mystery of his ancestry unravels, dealing a devastating blow to the Dark Knight”

Under året har DC Comics annonserat att de tänker lägga ner tre av sina imprints, nämligen Vertigo, Zoom och Ink, och istället satsa på tre åldersindelade kategorier: DC Kids, DC och DC Black Label. Den senare ska fokusera på serier för en vuxnare publik, precis som Vertigo gjorde, men också alternativa historier från det vanliga DC-universat och där passar Sean Murphys Batman: White Knight in som hand i hansken. Denna omtolkning av Batman där Jokern blir fri från sin galenskap och där Batman istället blir den ondskefulle galningen kommer nu med sin andra följetong som kommer att publiceras månatligen med totalt åtta nummer.

STAR PIG #1
Manus: Delilah Dawson
Illustration: Francesco Gaston
Förlag: IDW

”Like many late-21st-century teens, geeky 16-year-old Vess gets packed off to spend her summer at Space Camp-which is literally in space. Tragically, a shuttle accident sends her and the rest of the passengers careening toward a cold, frosty death among the stars. But when a gigantic, space-faring water bear miraculously rescues Vess and her beloved retro Discman, it’s the beginning of an extraordinary friendship and an incredible journey home, all set to the nostalgic tunes of Vess’s 1990s-heavy playlist.”

Star Pig handlar om en vilsekommen ung tjej och en gigantisk rymdtrögkrypare som helt enkelt försöker hitta tillbaka hem. Delilah Dawsons nya serie är inte bara ett nostalgiskt kärleksbrev till 90-talet utan handlar också om att växa upp och den läskiga känslan som infinner sig i livet när man inser att ingenting någonsin blir som förut.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...