Recensioner

Black Science, Vol. 8: Later Than You Think

onsdag 13 november, kl 14:54 av 0 kommentarer

Efter ett år av fruktlöst sökande efter sina barn är Grant och Sara minst sagt desperata och inte blir det bättre när de får höra från en insatt källa att deras barn är döda och att det tidigare äkta parets sökande sänder chockvågor genom hela Eververse som riskerar att förstöra själva verkligheten. Även om de inte kommer att hitta sina barn finns det dock en lösning på det senare problemet, nämligen att Grant och Sara gräver ner sina respektive stridsyxor, sluter fred och lär sig att älska varandra igen.

Under flera år har jag varit en hängiven följare av Rick Remenders olika serieprojekt, såsom Deadly Class, Low, Seven to Eternity, Tokyo Ghost, Death or Glory och Black Science. Av dessa är Tokyo Ghost avslutad, Low och Seven to Eternity väntar på fortsättning, Death or Glory har precis påbörjat sin andra volym, Deadly Class är still going strong och Black Science är avslutad efter sex år och 43 nummer. Den sistnämnda serien har bjudit på en adrenalinstinn bergochdalbana genom parallella världar präglad av psykedelisk färgprakt, underbara miljöer, bombastiskt överspel och väldigt mycket självömkan från de flera av karaktärerna i det överlastade persongalleriet. Mina förväntningar på den näst sista volymen var med andra ord tämligen svala men Remender och tecknaren Matteo Scalera lyckades leverera en av seriens bästa volymer och mina förväntningar på avslutningen är nu skyhöga.

Det som gör Black Science, vol. 8 så bra är att Remender lyckas berätta en gripande och läsvärd historia om något så uttjatat att kärleken läker alla sår och dessutom baka in denna berättelse i den redan superskruvade övergripande handlingen om alla verkligheters undergång. Tiden tycks stå stilla när Grant och Sara dansar kasedans på en bröllopsfest i en annan verklighet, träffar betydelsefulla personer ur sina tidigare liv som de glömt bort och rör vid varandra på ett sätt som de inte gjort på flera år. Även om de hatat varandra så finns det knappt någon verklighet där de inte varit ett par och även om världen inte kan förlåta dem så kan de åtminstone förlåta varandra.

Remender och Scalera lyckas med det oväntade och levererar en av seriens bästa volymer och även seriens absolut bästa nummer (Black Science #36) där Grant och Sara genomgår en välbehövlig interdimensionell äktenskapsrådgiving…och dessutom inser att de aldrig kommer att ge upp hoppet om att hitta sina barn.

Manus: Rick Remender
Illustration: Matteo Scalera
Färgläggning: Moreno Dinisio
Förlag: Image Comics
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...