Recensioner

Ert blod på mina broddar

lördag 23 november, kl 22:37 av 0 kommentarer

Elin klarar inte en dag till med att stå intryckt i någon främlings armhåla på tuben men eftersom det är vinter vet hon också att hon måste byta till dubbdäck på cykeln. Förutom mensvärken från helvetet så har maken skypemöte på kvällen och hon vet att hon inte kommer att få hjälp av övriga familjen när det gäller att laga mat eller andra sysslor i hemmet. Ilskan och frustrationen får Elin att koka under kvällen och av ren självbevarelsedrift och omtanke om övriga familjens fortsatta överlevnad tar hon på sig ytterkläderna, stoppar hörlurarna med Killing in the Name med Rage Against the Machine i öronen och går med bestämda steg iväg på en rejäl långpromenad medan hon förbannar allt och alla i vinternatten.

Elin Lucassi har tidigare givit ut serieböckerna Jag är den som är den och Synd på Kartago Förlag och varje vecka njuter jag av hennes senaste alster på Instagram (@rit_lucassi) som bjuder på en mycket läsvärd blandning av träffsäker vardagskomik, feminism och bitande satir över vår samtid. Nu i november är hon även aktuell med Ert blod på mina broddar från Ordfront Galago – ”En feministisk vintersaga och en hämndnovell där historiens ilskna kvinnor går igen som våldsamma spöken på en kyrkogård i Sverige i dag.”

Här bjuds det på modern diskbänksrealism av bästa märke men även en välförtjänt och välriktad känga mot patriarkatet samt mystiska övernaturligheter i vintermörkret på Skogskyrkogården. Förutom att Ert blod på mina broddar är en utmärkt seriebok som ger mersmak så befäster den också med råge Elin Lucassis ställning som en av Sveriges bästa serieskapare just nu.

Manus: Elin Lucassi
Illustration: Elin Lucassi
Förlag: Ordfront Galago
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...