Recensioner

Incognito #2

söndag 15 februari, kl 13:48 av 2 kommentarer

incognito2Ed Brubaker och Sean Phillips har fått mycket beröm för sina serier, inte minst Criminal men också Sleeper. Ingocnito är deras nyaste serie tillsammans och ni som läst Criminal lär nog känna igen stilen då Ingocnito går lite i samma Noir-stil som Criminal.

Serien handlar om Zack Overkill en superskurk som nu lever under vittnesbeskydd sedan hans bror dött i en eldstrid. Han avskyr sitt ya liv som laglydig medborgare men finner en dräglig existens genom att extraknäcka på kvällarna som superhjälte.

I likhet med Criminal så är Incognito en nattsvart historia med inte särskilt mycket ljus och med karaktärer som hela tiden har egna motiv och agenda som de själviskt driver. Första numret av serien var något av en besvikelse, inte för att den var särskilt dålig utan mer på grund av väldig uppskruvade förväntningar som inte helt infriades. Men detta nummer bygger vidare på de första och Brubaker och Phillips visar här på vilken potential som verkligen finns i Incognito. Brubaker håller storyn tajt och bjuder på en hel del tvära kast och svängar som får oss att omvärdera vad vi har trott oss veta om en viss karaktär.

Sean Phillips illustrationer är precis som i Criminal utsökta. Det är mycket mörka skuggor, vilket bidrar till seriens Noir-känsla. Riktigt bra. Det återstår dock att se om Incognito kommer att bli lika bra som exempelvis Criminal, men vad Brubaker och Phillips har visat upp i de två nummer som hittills kommit ut visar på att det finns potential i serien så det är inte helt omöjligt att Incognito kommer att komma upp i samma kvalitetsnivå som Criminal eller kanske till och mer högre. Hur som helst så kommer jag att följa serien så gott jag kan framöver för att se hur det blir med den saken.

Betyg: 3/5

Kommentarer

  1. […] anledning missat denna serie av Ed Brubaker och Sean Philips. En serie som både Johan (#1 och #2) och jag (#1) skrivit om tidigare. Näst sista numret av 6 dök upp nu i veckan och är ett av de […]

  2. […] mer om en av de bästa superhjälteserierna från 2009 så finns recensioner att läsa här: #1, #2 0ch #5. Eller så skaffar du samlingen. Den är värd […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...