Nyheter och tips

Låt liken ligga

måndag 15 juni, kl 13:07 av 7 kommentarer

cap600I april 2007 lönnmördades Captain America. Steve Rogers blev efter Civil War skjuten av en krypskytt i axeln och sedan avrättad med tre skott i magen av en hjärntvättad S.H.I.E.L.D.-agent. Efter att han nu varit avliden i lite drygt två år har det precis avslöjats att han gör en livs levande comeback i det 600:de numret av Captain America. Marvel pushar för det här som om att det vore årets händelse och en gigantisk överraskning, men för min del så känns det mest bara uppenbart och fantasilöst. Varför överhuvudtaget bry sig om att ha ihjäl karaktärerna om de ändå bara helt mirakulöst kommer att återuppstå igen? Ibland blir jag bara så trött på Marvel, DC och alla andra som gör samma sak om och om igen. Låt liken ligga.

Mer info om Captain America #600 hos Comic Book Resources.

Kommentarer

 1. Emil says:

  Amen, brother!

 2. Johan says:

  Jag håller med dig Jonas. Nu har jag visserligen inte följt Captain America sedan nummer 25 eftersom jag väntar på nästa feta omnibus men jag tycker att Marvel verkligen hade lyckats etablera Bucky som en naturlig arvtagare och nu ska man alltså riva upp det ägnat två och ett halvt år åt att bygga upp och återuppliva Rogers. Det är inte att man undrar vad Marvel egentligen sysslar med här.

 3. pitan says:

  jG HÅLLER MED.

 4. pitan says:

  ops… sorry för caps… och felstavning

 5. Kanske har redaktionen bestämt sig för att Steve Rogers måste bära dräkten när filmen väl kommer? Fantastic Four splittrades ju under Civil War men var ju återförenade lagom tills andra filmen hade premiär.

  Kollar man runt på forumen så verkar det som att de flesta är överens om att det inte var speciellt oväntat dock, även om många hoppats att det skulle ske tidigast om ett par år.

 6. Ferdinand says:

  Jag håller med de flesta om att det känns rätt lamt att återuppliva Steve Rogers redan nu. Och att Bucky faktiskt funkar riktigt bra som ersättare.

  Samtidigt tycker jag inte att vi ska räkna ut det redan innan något har kommit ut. Känner jag Brubaker rätt så kan han säkert göra något vettigt av det. Kanske till och med något riktigt bra. Om någon 2004 sagt att en ny serie med Cap skulle lanseras och Bucky skulle återupplivas så tror jag att rätt många hade suckat och gnällt på samma sätt som nu.

 7. Thomas Fels says:

  Bara för att de återupplivar Steve Rogers innebär det inte att han blir Cap. Men de måste göra nåt verkligt bra av det om det ska vara någon mening, annars känns det bara töntigt.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...