Krönikor och åsikter

Snyggt vs. osnyggt

tisdag 11 augusti, kl 15:02 av 4 kommentarer

Alla är nog överens om att snygga omslag säljer fler tidningar. I vissa fall är omslagen lika viktiga som innehållet i tidningen, och ibland så är omslagsillustratören till och med mer hypad. Typ som med James Jean, som säkert gjort sig en stadig hacka på enbart göra omslagen till Fables, eller varför inte med Alex Ross som plockas in av både DC och Marvel så fort någon typ av jubileum ska firas. Hur som helst, jag är själv rätt petig när det kommer till omslag, och kan tänka mig att jag säkert missat flera bra serier på grund av att jag inte gillat omslaget. Med detta i åtanke så tänkte jag helt enkelt presentera två olika omslag nedan: Ett som hade fått mig att köpa tidningen och ett som hade avskräckt mig. Så, hur viktigt är omslaget egentligen, och vilka är dina favoriter och/eller hatobjekt?

Snyggt: Rent, stilistiskt, effektivt. Säga vad man vill om 80-talet, men snygga serieomslag fanns det iallafall.
spectacular101

Osnyggt: Det finns väldigt mycket att säga om 90-talets omslag, och i princip inget av det är positivt.
x-force_29

Kommentarer

 1. Pelle says:

  Helt OT men säkert intressant om ni inte sett det redan.

  http://www.youtube.com/watch?v=V17-DRQuIzY

 2. Jonas says:

  Har inte läst Kick-Ass än (inväntar TPB), så det kanske är därför jag inte känner mig så peppad av teasern.

 3. Ferdinand says:

  Jag har läst serien och är rätt vacklande inför om jag känner pepp eller inte för teasern och de andra klipp som läkt ut. Jag får en känsla av att de försöker sälja in filmen som en superhjältekomedi. Serien har såklart en humoristisk underton, men känns inte alls som en parodi.

 4. Jonas says:

  Det är nog det som stört mig lite smått också, att det känns en aning för festligt.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...