Film /Krönikor och åsikter /Nyheter och tips

Vem är Whiplash egentligen?

tisdag 18 augusti, kl 16:16 av 7 kommentarer

9196new_storyimage0263299_fullAtt Whiplash i Iron Man 2 (i form av Mickey Rourke) egentligen är en blandning av den första Crimson Dynamo Anton Vanko och Mark Scarlotti a.k.a. Whiplash/Blacklash är ju rätt välkänt. I filmen har han dock namnet Ivan Vanko. Inget konstigt med det. Att det stuvas om lite i filmversioner är helt normalt. Men jag blir inte klok på den nya miniserien Iron Man vs. Whiplash som kommer i november.

”Before he strikes in ”Iron Man 2,” meet the all-new, all-different, all-deadly Whiplash in this special in-continuity adventure! Who is Anton Vanko and why does he blame Tony Stark for the murder of thousands? For that matter, why does the United Nations?”

Nu är jag ingen expert på allt som hänt i Iron Man under åren så någon får gärna upplysa mig. För det här känns rätt snurrigt. Är inte den första Crimson Dynamo död? Är det inte Scarlotti som är Whiplash? Hur som helst är designen av den nya Whiplash av Marko Djurdjevic riktigt grym. Rykten går att det är så Rourke kommer att se ut i filmen i något sorts Mark II-läge. Inte mig emot.

Kommentarer

 1. Jonas says:

  Skön dräkt/rustning. Frågan jag ställer mig är bara varför han egentligen valt att göra piskor istället för strålkanoner eller något liknande. Hoppas de har någon rimlig förklaring till det i filmen.

 2. Ferdinand says:

  I serien har han metalpiskor har jag för mig. Men du vet allt ska vara så jävla modern nu.

 3. Henrik says:

  Låter weird. Djurdjevics design är riktigt cool dock. Whiplash/Backlash har alltid sett ut som något som flytt ifrån ett S&M party förut.

 4. C says:

  Ett axelskydd…

  Ett?

  Varför inte, jag vet inte, två?

 5. Jonas says:

  Budgeten kanske tog slut?

 6. Ferdinand says:

  För att det ser fränt ut så klart. Kolla in Mad Max 2.

 7. Tomb says:

  Han har ju så där för att kunna säga att han besegrar med en arm. Som en riktig rysk bandit.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...