Teckna serier

Basic Drawing I – Klasskritiken

måndag 21 september, kl 22:09 av 7 kommentarer

TorIdag hade vi Basic Drawing I med läraren Fernando Ruiz. Mr. Ruiz kommer nog bli en av favoritlärarna. Han är rakt på sak och hård men rättvis. Han är lite som översten i Full Metal Jacket, utan att vara ett asshole då förstås. Ni förstår nog vad jag menar. Jag gillar snubben i alla fall. Jag har gjort mitt bästa för att imponera. Vilket blev ett failed mission.

Nu var inte dagens lektion så brutal. Inte på grund av läraren i alla fall som gav mig mycket bra konstruktiv kritik. Det som stekte mig totalt var istället resten av klassen. Ni förstår vi har före inlämning av läxor klasskritik. Vi tejpar upp våra verk på svarta tavlan och resten av klassen får säga vad de gillar och vad de hatar.

Jag fick mig en rejäl roast av klassen. INGEN hade något bra att säga. Så nu sitter jag hemma lite smått chockad och beredd att ge alla en käftsmäll av awesomeness tills nästa vecka. Måste styra upp något legendary tills fredag också för Narrative Art I.

Den teckningen som blev tokdissad får ni se här också. Har ingen scanner stor nog så ni får nöja er med en liten kamerabild. Läxuppgiften var att vi i 12 inches och 15 inches fick göra exakt vad vi ville. Vi behövde dock ha med en man, kvinna, möbel, växtliv, arkitektur, djur, vapen, fordon, klädesplagg. Så vad tycker ni var kritiken välförtjänt?

Kommentarer

 1. petterblue says:

  Skitsnyggt, gillade speciellt bockarna! Känn dig inte nedskjuten för att du fick kritik av klasskompisarna. Ta åt dig av kritiken och använd eventuell ilska som drivkraft för att göra kommande teckningar ännu grymmare!

  Tänk även att du tagit dig in på Joe f*ckin’ Kuberts school of cartoon and graphic arts och att framtidens serietecknarelit är lite svårare att imponera på än vi vanliga serieentusiaster 🙂

 2. Thomas Fels says:

  Är det inte så att hur bra man än gör det så finns det alltid kritik att få? Själv blev jag fundersam på hammaren. Är den kastad? Men det är mycket som är bra. Ansiktsuttryck, bockarna och vagnen t ex. Kämpa på!

 3. David says:

  Det kan vara ren och skär avundsjuka från dina klasskamrater också. Kommer omedelbart att tänka på filmen Art School Confidential. Verkar vara lite sån stil på din klass 🙂 Men att du överhuvudtaget kom ni på skolan säger ju en hel del, så ta inte åt dig av vad de andra säger/tycker! (om de ens tycker det). Jag tror att det i såna där ”konstklasser” liksom blir att eleverna slåss med varandra om förstaplatsen. Du får se till att vara lika jävlig tillbaka mot de andra istället 🙂

 4. Jonas says:

  Se kritiken som kreativ bensin (och ha fickorna fulla av tändstickor), det funkade när jag pluggade.

 5. Thomas Fels says:

  Jag tror man ska ta vara på kritiken (varken med sorg, ilska eller glädje) och lugnt och sakligt se vad man kan göra med den. Och göra ett bra jobb utan att väsnas och kämpa om ”förstaplatsen”. Jobba bara på, för det lönar sig i längden. Ser fram emot fler rapporter!

 6. Jens says:

  Det var ju en väldigt konstig bild måste jag faktiskt säga, men bra ritad var den iaf.

 7. Dennis says:

  Det framgår ju tydligt av bilden vad som är din starka, respektive din inte fullt så starka sida. Personer, djur och anatomi verkar du ha extremt bra koll på. Däremot döda ting, som byggnader och vyer/bakgrunder och prylar känns det inte som att du är lika van vid att teckna. Den biten känns väldigt stel och osäker ut.

  Sen tycker jag mig ana ytterligare en svaghet, nämligen vad gäller avstånd och proportioner. I synnerhet vad gäller Mjölner. Om syftet är att det skall verka som att Thor har kastat hammaren så känns den alldeles för stor och alldeles för nära Thor. Sen skulle jag nog ha önskat att bockarna var aningen större och att dom sprang ytterliggare en bit framför vagnen.

  Nu blev det kanske lite väl mycket kritik. Men då skall du veta att det är endast eftersom jag märker att du har en stor talang, och är helt övertygad om att du så småningom kommer att övervinna alla klyftor och ”svagheter”. 😉

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...