Teckna serier

The Smurf Avengers

onsdag 21 oktober, kl 23:39 av 7 kommentarer

SmurvengersFlatretusch3Det är dags för en update om vad som händer i USA igen. Egentligen händer det inte så mycket förutom arbete. Men det är så det ska vara, i alla fall om man vill komma någonvart. Har det senaste mer eller mindre spenderat all tid med tecknande och målande. Testar varje vecka en massa olika material. i tisdags lämnade jag in en Ink-Wash (bläck utspätt med vatten för att få gråskalor). Det var intressant och jag hoppade seriekonsten och gjorde en mer traditionell tavla av en gata i Stockholm. Kul att experimentera med the finer arts. Vi skulle porträttera någon slags arkitektur i den. Fick blandade recensioner, men jag var relativt nöjd själv. Vissa har svårt att ta till sig något när det inte är superhjältar eller alver med. Ni får se den nästa vecka och tycka till själva.

För Adam Kubert håller vi på med apokalyptiska berättelser för hans Narative Art lektion. Bob Hardins lektion med Layout är imorgon och där är det mycket advertising art, vilket jag mer och mer intresserar mig för. Sedan har vi Animation imorgon där vi gör studsande cylindrar just nu och kollar på gamla tecknade klassiker.

Dessutom var det Big Apple Con i New York i helgen. Vi hade gratis inträde med, men jag valde att jobba ikapp mig lite istället och ta det lugnt. Får bli något nästa gång istället. Tydligen var det helt okej, men det var mer spel och filmstjärnor än serier. Så jag personligen missade inte så mycket i och med att stanna hemma. Jag och resten av mitt lilla tecknarcrew ska istället ta en liten resa till Jay & Silent Bob’s Secret Stash och kolla någon dag i en förhoppningsvis snar framtid. Då blir det foton. Hoppas också att Frank Frazetta’s museum öppnar snart igen. Efter att hans fru dog stängdes det, men vi hoppas på att han öppnar igen. Isåfall blir det klassresa. Intervjuerna är också under konstruktion, väntar på portfolios att visa er ifrån personerna.

Har också färglagt mina Smurf Avengers. Så som bild idag får ni hålla till god med dessa söta små figurer, färglagda med Dr. Martin Dyes. Vi hörs!

Kommentarer

 1. Jimmy Wallin says:

  Kul att höra rapporter från Kuberts skola, hade jag inte varit familjefar så är det mycket möjligt att jag själv sökt mig dit. Som den besserwisser jag ibland kan vara vill jag dock påpeka att Ink wash kallas lavering på svenska. Dessutom misstänker jag starkt att ni använder tusch och inte bläck, även om båda går under namnet ink på det engelska tungomålet.
  Ser fram emot att få höra mer om skolarbetet.

 2. Henrik says:

  Det är bra behöver lära mig de svenska orden för det vi lär oss. Blir ibland lite svengelska. Vet du förresten vad ”stippling” kallas på svenska? När man tecknar med punkter.
  Vi använder Speedball super black India Ink och ibland Pelikan Tusche Drawing Ink. Den senast nämnda är tusch i alla fall, vad jag förstått det som.

 3. Erik says:

  ”Vet du förresten vad ”stippling” kallas på svenska? När man tecknar med punkter.”
  Raster.

 4. Håkan says:

  Det är inte det som kallas ”pointillism”, då? (”Pointillé” på franska.)

  Raster brukar väl heta halftone eller screentone, såvitt jag vet…

 5. Ann-Louise says:

  Eric tycker att du é BÄST !!

 6. Lennart says:

  Hej !

  Är det Karin som är smurfen längst till vänster ?, tycker att hon påminner om hur Karin såg ut för någon vecka sedan.Ha det bra. Vi hörs av.

 7. Henrik says:

  Ja det påminner lite om en Karin smurf. Det var nog undermedvetet. 🙂 Vi hörs!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...