Teckna serier

Dragos Gym

måndag 26 oktober, kl 17:18 av 2 kommentarer

Idag har vi fått kanske den tuffaste läxan hittills. Vi ska göra en 2 sidors seriestory för Basic Drawing I. Vi får göra vad som helst men vi måste ha med 1, 2 och 3-punkts perspektiv. Någon form av arkitektur, 1 fordon, en kvinna och en man, en downshot och en upshot m.m.. Jag har redan kommit på min story. Nu kommer bara det svåra att adaptera denna till rutor. Jag är fortfarande lite ovan med storytelling då jag oftast bara gjort splashpages. Vi håller till exempel på med Wrap-arounds för Design, men den har vi nära 5 veckor på oss att göra blyerts, tusch och färg. Den här nya läxan har vi 1 vecka på oss att göra. Jag tror dock det kommer bli roligt. Jag jobbade dessutom ikapp mig förra veckan. Så jag har tid att fokusera på detta.

Har också scannat in lite gamla läxor jag fått tillbaka. I Layout med Bob Hardin skulle vi göra en reklamspot för en tidning med ett påhittat företag. Jag gjorde reklam för ett gym, Dragos Gym! Eftersom vi alla här i gänget delar en kärlek för B-films action har det blivit så att jag som svensk fått smeknamnet Dolph. Jag kände därför att jag var tvungen att göra något roligt med detta. Det blev Dolph Lundgrens Rocky IV roll Ivan Drago. Den blev väl mottagen av mina klasskamrater och lärare. Just nu i samma lektion gör jag Ol’ Dirty Bastard’s No-Budget Washing Machines strip-ads.

Sedan har vi Lettering som inte är min starka sida. Jag har alltid haft en värdelös handstil. Vi har det senaste hållt på med ljud effekter, BOOM!, BLAM! och AAARRGH!, och sådant. Första läxan vi hade var att göra ord som sten, metall och trä och göra så att dem såg ut som just sten, metall och trä. Det var faktiskt rätt kul. Har dessutom den svartvita färdiga versionen av min varulvsjägar-teckning att visa er. Samtliga tuschade läxor är gjorda med pensel förutom linjerna bakom Drago. Enjoy!

Nu är det tillbaka till lektionen för min del. Har precis skrivit klart manus och gjort thumbnails för min 2-sidors story. Vi hörs snart igen!

Kommentarer

  1. Nicke says:

    Nice! Jag gillar dina inlägg.

    Försök att komma bort från den svenska klichén att stava ”lose” med två o:n. (Loose = lös, lose = förlora).

  2. Håkan / Wakuran says:

    Jag gillar Fatso där…

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...