Allmänt

Äntligen Stumptown

onsdag 11 november, kl 16:25 av 2 kommentarer

StumptownEn series väg från ax till limpa kan ta tid. Jag nämnde i min recension av Rucka/Williams Batwoman att det tog ett par år från det att DC bestämde att karaktären nog skulle få en egen tidning tills dess att Batwoman faktiskt startade. Här är ett annat exempel på det – som också kommer från Greg Rucka…

Comic Book Resources berättade 2007 att Greg Rucka planerade en ny creator-owned serie på Oni. Serien skulle heta Stumptown och vara en privatdeckarserie i den klassiska skolan, inspirerad av TV-serier som Magnum, P.I. och The Rockford Files men uppdaterad för det 21:a århundradet.

Ett år senare hade det fortfarande inte hänt så mycket mer än att man producerat en reklamposter för serien (snygg visserligen, men ändå). Fast nu var Matthew Southworth med som tecknare också, och serien var planerad för släpp hösten 2008.

Och nu, ytterligare ett drygt år senare, är det alltså äntligen dags för första numret av Stumptown (jag vet att ni undrat – Stumptown är ett smeknamn för Portland, Oregon där serien utspelar sig), det kom ut precis i dagarna. Här är en lååång och bra intervju med Greg Rucka där han pratar om serien och hur han tänkt kring den – men i princip ingen information om varför den blivit så försenad… Nåja. Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge, särskilt inte om man som jag är stor Rucka-fan. Och att döma av förhandstitten verkar även Southworths illustrationer vara nåt i hästväg. Pepp!

Kommentarer

  1. Ferdinand says:

    Läste första numret av Stumptown nu i kväll och kan säga att ingen kommer att bli besviken av den här lilla pärlan. Otroligt bra och tät Crime. Rufft tecknad och vackert färglagd. Hela tidningen känns väldigt genomarbetad. Från den grafiska designen, till omslaget och själva serien. ”High production value” som de brukar säga. Läs den!

  2. PBP says:

    Har faktiskt haft nöjet att läsa första numret av denna serie. Och jag måste säga att den hade en väldigt nice känsla som genomsyrade hela berättelsen.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...