Nyheter och tips

DV8 återuppstår

onsdag 20 januari, kl 12:53 av 3 kommentarer

dv8PREVIEWSTIPS: Någon annan än jag som läst DV8, Image/Wildstorm-serien som skapades 1996 av J. Scott Campbell, Brandon Choi, Humberto Ramos och Warren Ellis? Serien var väldigt populär och låg högt upp på försäljningslistan under andra halvan av 90-talet, men avslutades med #32. I all korthet så handlar DV8 om ett gäng ungdomar med superkrafter som istället för att rädda världen som superhjältar eller förslava världen som superskurkar helt enkelt beter sig som missanpassade ungdomar med superkrafter antagligen skulle göra. De är med andra egocentriska, oansvariga och inte sällan inblandade i moraliskt tveksamma situationer (sex, droger, fräck rockmusik etc). För den som totalt missat serien så finns Warren Ellis-författade #1-6 + lite extra samlat i DV8: Neighborhood Threat. Rent visuellt så känns serien vid det här laget rätt daterad (mycket stora ögon, stora fötter, stora muskler och stora bröst à la Image Comics 90-tal), men jag tycker ändå att den funkar.

Hur som helst, efter många år i vila så är det i april dags för DV8:s återkomst. Manus författas av Brian Wood (Demo, DMZ, Northlanders) och tecknas av nykomlingen Rebekah Isaacs (kolla in några DV8-skisser hos Wildstorm). Miniserien Gods & Monsters som kommer att vara i 8 delar sammanfattas av Wildstorm själva så här:

In their short history, the mismatched band of superpowered losers, freaks and masochists of DV8 have seen a lot and done even more, but it’s nothing compared to this. As Gem Antonelli (a.k.a. Copycat) is debriefed in a holding cell, the story of how eight troubled teenagers were briefly gods to a prehistorical world unfolds against the backdrop of a cataclysmic disaster. ”The Day I Tried To Live” is part one in this amazing and tragic story unlike anything set in the WildStorm Universe before.

Jag ska med! Ska du?

Kommentarer

  1. Petter says:

    Jag tycker nog manuset till DV8 också har åldrats rätt illa. Men Brian Wood är en ofta intressant författare, och hans version av serien ser ut som om den skulle kunna likna hans Demo som var bra.

  2. Tomb says:

    Tänkte precis säga att det låter ju som Demo.

  3. […] andra). Jag hoppade på den här åttadelars minin av Brian Wood och Rebekah Isaacs mest tack vare Jonas rekommendation och för att jag diggat Woods Demo (båda volymerna). Efter de första två numren måste jag […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...